Prostovoljstvo in mobilnost


NACIONALNI TEDEN PROSTOVOLJSTVA: MLADINSKA DELOVNA BRIGADA 2.0

|

Mladinski center Nova Gorica v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo letos potekal od 14. do 20. maja, organizira medgeneracijsko prostovoljsko akcijo »Mladinska delovna brigada 2.0«. Potekala bo na širšem območju mestnega gozda Panovec 14.5.2018, v primeru slabega vremena pa 15. ali 16.5.2018. Akcija bo potekala v dveh delih, in sicer dopoldanskem od 9:00 do 13:00 in popoldanskem od 15:00 do 19:00. Zbirno mesto je na naslovu Streliška 62, 5000 Nova Gorica (nekdanja okrepčevalnica Trimček).

 

Mestni gozd Panovec prebivalcem vseh starosti, pa tudi vse številčnejšim obiskovalcem našega mesta predstavlja neprecenljivo zeleno oazo za zdravo rekreacijo in vzpostavljanje stika z naravo. Prostovoljci vseh starosti bomo v duhu spoštovanja narave in gozdnega okoliša urejali prostor za učenje, počitek in igro ter sprehajalno-tekaške in druge rekreacijske in učne poti v gozdu.

K udeležbi vabljeni vsi zainteresirani!

Pridružite se nam tudi vi! Tvoje prostovoljno delo bo pustilo pečat v dobro naše skupnosti in odprlo prostor za druženje in tkanje prijateljstev v duhu pripadnosti lokalnemu okolju in altruizma.

Vse prostovoljce naprošamo, da se brigade udeležite v primerni obleki in obutvi za delo ter s seboj prinesete par delovnih rokavic.

PRIJAVA UDELEŽENCEV
Prijaviš se tako, da izpolniš prijavnico in jo po elektronski pošti posreduješ na info@mc-novagorica.si (Zadeva: PRIJAVA NA MLADINSKO DELOVNO BRIGADO 2.0) najkasneje do petka, 11.5.2018.

Prijava je uspešna, ko dobiš povratno sporočilo.

Mladoletne osebe se brigade lahko udeležijo samo v spremstvu odgovorne osebe (staršev, skrbnikov, učiteljev). Glej prijavnico za mladoletne osebe.

Prijavnica – mladoletni

Prijavnica – polnoletni

 

Mladinska delovna brigada

|

Mladinski center Nova Gorica v okviru praznovanja 70-letnice našega mesta organizira večdnevno medgeneracijsko prostovoljsko akcijo »Mladinska delovna brigada«, ki bo potekala na širšem območju mestnega gozda Panovec, od srede, 13.9. do petka, 15.9.2017.

Mestni gozd Panovec prebivalcem vseh starosti, pa tudi vse številčnejšim obiskovalcem našega mesta predstavlja neprecenljivo zeleno oazo za zdravo rekreacijo in vzpostavljanje stika z naravo.

Prostovoljci, brigadirji vseh starosti bomo v duhu spoštovanja narave in gozdnega okoliša urejali učilnico oz. prostor za učenje, počitek in igro na prostem, s smerokazi označili sprehajalno-tekaške in druge rekreacijske in učne poti v gozdu v skupni izmeri več kot 23 km ter obnovili priljubljeno Trim stezo.

Za izvedbo akcije bo poskrbel organizator Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju z Javnim zavodom za šport in Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru.

K udeležbi vabljeni vsi zainteresirani!

Pridruži se nam tudi ti! Tvoje prostovoljno delo bo pustilo pečat v dobro naše skupnosti in odprlo prostor za druženje in tkanje prijateljstev v duhu pripadnosti lokalnemu okolju in altruizma.

Z namenom omogočiti udeležbo čim širšemu krogu zainteresiranih, prostovoljci lahko izbirate termine udeležbe, tako da se nam lahko priključiš vse tri dni ali pa izbereš posamezni termin/e.

PRIJAVA UDELEŽENCEV

Prijaviš se tako, da izpolniš spodnjo prijavnico in jo po elektronski pošti posreduješ na info@mc-novagorica.si (Zadeva: PRIJAVA NA MLADINSKO DELOVNO BRIGADO) najkasneje do ponedeljka 11. 9. 2017, do 12.00.

Prijava je uspešna, ko dobiš povratno sporočilo.

Mladoletne osebe se brigade lahko udeležijo samo v spremstvu odgovorne osebe (staršev, skrbnikov, učiteljev). Glej prijavnico za mladoletne osebe.

PRIJAVNICA

PRIJAVNICA ZA MLADOLETNE

URNIK DELOVIŠČ IN TERMINI:

Izbrane termine označite v prijavnici zgoraj.

SREDA,         13. 9. od 9.00 do 14.00
SREDA          13. 9. od 16.00 do 19.00
ČETRTEK     14. 9. od 9.00 do 14.00
ČETRTEK     14. 9. od 16.00 do 19.00
PETEK           15. 9. od 9.00 do 14.00

OBLAČILA, OBUTEV IN DRUGA OPREMA:

Vse prostovoljce naprošamo, da se brigade udeležite v primerni obleki in obutvi za delo ter s seboj prinesete par delovnih rokavic. 

Eurodesk

|

Mladinski center Nova Gorica je v letu 2016 uspešno kandidiral na razpis za regionalne partnerje evropske informacijske mreže Eurodesk. Od januarja 2016 je Mladinski center promotor Eurodeska, ki  je brezplačni infoservis Evropske komisije, ki je namenjen mladim in tistim, ki z njimi delajo. Danes šteje že več kot 33 nacionalnih Eurodesk partnerjev in več kot 1300 regionalnih in lokalnih partnerskih mladinskih organizacij po vsej Evropi. Podporna koordinacijska pisarna se nahaja v Bruslju. Mladinski center Nova Gorica deluje na področju informiranja mladih ter nadalje razvija kakovost ponudbe in vanjo vključuje informacije o evropskih priložnostih za mlade, evropski mladinski politiki ter možnostih za mobilnost. Kot regionalni partnerji mladim posredujemo informacije o evropskih priložnostih na področju prostovoljstva, študija, dela, pripravništva, delovnih taborov, mladinskih izmenjav, strukturiranega dialoga z mladimi, tem EU strategije za mlade, programa Erasmus+, drugih možnostih financiranja itd.

Več o mreži Eurodesk si lahko preberete na: http://www.movit.si/info-servis-eurodesk/o-eurodesku/

Osrednji portal Evropske komisije, namenjen mladim med 13 in 30 let, predstavlja vstopno točko do evropskih informacij za mlade: https://europa.eu/youth/SI_sl