Prireditve


PEŠBUS

|

Kljub izzivom s COVID-om želimo tudi letos otrokom omogočiti varno hojo v šolo in na tak način poskrbeti za njihovo zdravje. Zato bomo letos za šolarje od 1. do 4. razreda organizirali spremljano hojo v šolo s Pešbusom. Letos bo akcija potekala že 5. zapored, od 21. 9. do 2. 10. 2020. V akcijo so vključene vse tri mestne šole (OŠ Frana Erjavca, OŠ Milojke Štrukelj, POŠ Ledine in OŠ Solkan).

Glede na prijave bomo pripravili ‘vozni red’ in ‘progo’ oziroma več prog Pešbusa. O podrobnostih bodo starši prijavljenih otrok obveščeni.

Prijave za udeležbo se zbirajo do 9. septembra 2020!

Več informacij na: https://www.e-hisa.si/pesbus/

 

FESTIVAL ZNANOSTI 2020 - NAGRADNI FOTO NATEČAJ OKOLJU PRIJAZNO NAKUPOVANJE

|

Organizator nagradnega fotografskega natečaja Okolju prijazno lokalno nakupovanje (v nadaljevanju natečaj) je e-hiša, hiša poskusov (v nadaljevanju organizator), ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica. Tema natečaja je Okolju prijazno lokalno nakupovanje. Onesnaževanje okolja in sodoben življenjski slog sta neprijazna do našega planeta. Posledice proizvodnje in potrošnje so namreč vedno bolj vidne ravno na naravnem okolju. Obstaja več načinov, da naredimo majhne korake k okolju bolj prijaznemu, zelenemu načinu življenja. Okolju prijazno lahko nakupujemo na sledeče načine: prinesemo lahko svojo vrečko, kupujemo v rinfuzi in izberemo večja pakiranja, kupujemo izdelke z okolju prijazno embalažo, načrtujemo tedenske nakupe, izbiramo ekološke izdelke itd. Več o natečaju si lahko preberete na:

Nagradni foto natečaj OKOLJU PRIJAZNO LOKALNO NAKUPOVANJE

 

GORIŠKI PUST DOPADE

|

Maškare, pust prihaja!
Tudi letos se bo v Novi Gorici ploščadi na Bevkovem trgu odvijal Goriški pust.
Razgiban pustni program, s pričetkom ob 16:30 bomo pričeli s pustno predstavo Čarovniška zabava. Za tiste, ki si bodo zaželeli še dodelati lastno masko smo pripravili poslikavo obraza, ki se bo odvijala skozi ves program. Izvirne maske pa čaka še posebno sladko presenečenje.

Vabljene vse maske: male, velike, zabavne, strašne, okrogle, pravokotne…Pridite na pustno zabavo, da se skupaj poslovimo od zime in zaželimo dobrodošlico pomladi.

 

 

PEŠBUS

|

Tudi letos se v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (http://bit.ly/2m2vMkz), med 16. in 27. septembrom, lahko pridružite pobudi za zdrav in zabaven prihod v šolo s PEŠBUS-om.

Mestna občina Nova Gorica tudi letos organizira akcijo v katero so vključene vse mestne šole. Namen akcije je spodbujati trajnosten način prihoda v šolo s posebnim poudarkom na osveščanju o varnosti v prometu. Poleg tega pa je PEŠBUS odlična priložnost za krepitev medgeneracijskega povezovanja in samostojnosti ter spodbuda za najmlajše, da pobližje spoznajo okolje, v katerem živijo.

PEŠBUS je način spremljane poti v šolo, pri kateri se učenci v šolo odpravijo peš, s kolesom ali skirojem, v organiziranih skupinah po premišljeno začrtanih poteh in po stalnem urniku. Skupine otrok spremljajo odrasli – najpogosteje so to starši, ki se izmenjujejo v dogovorjenem ritmu, v nekaterih primerih pa tudi drugi člani širše družine (dedki in babice) ali prostovoljci.

PEŠBUS bo potekal med 16. in 27. septembrom na OŠ Frana Erjavca, OŠ Milojke Štrukelj, POŠ Ledine in OŠ Solkan:

Vabilo seveda velja tudi otrokom in staršem drugih šol, saj lahko organizirate svoje PEŠBUS-e!
Za informacije, nasvete in pomoč pišite na etm@nova-gorica.si.

Youtube videi akcije:

 

Trase in urnike letošnjega PEŠBUS-a si lahko ogledate v spodnjih PDF dokumentih:

Foto: Mateja Pelikan

Prižig prazničnih luči & odprtje drsališča v Novi Gorici, 6.12. 2018 ob 17.00

|

Pred nami je praznični decembrski čas, ko se z dobrimi željami zazremo v leto, ki prihaja. Je tudi čas za druženje, sprostitev in obdarovanje najbližjih. S prižigom prazničnih luči in odprtjem drsališča v središču mesta se bo začel niz decembrskih prireditev v Novi Gorici.

 

URNIK

6. december      17.00–21.00
7.–23. december
PON–ČET         12.00–20.00
PET                     12.00–22.00
SOB                      9.00–22.00
NED                     9.00–20.00

24. in 31. december            9.00–20.00
25. december–6. januar   9.00–22.00

Vstopnina na drsališče:1,50€

Izposoja drsalk: 1,50€

Drsanje na lastno odgovornost.

ELZINO KRALJESTVO, 26.12. 2018 ob 16.00; Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

VSTOP PROST

Nekje za devetimi gorami in devetimi vodami je živel čarodej, ki je izumil posebno ogledalo. Kdorkoli se je pogledal vanj, je okoli sebe in v sebi opazil le slabe stvari, srce pa mu je okamenelo in postalo hladno kot led. Čarodej je bil nad svojim izumom tako navdušen, da je med poskakovanjem razbil ogledalo na tisoče koščkov, ki so odfrčali po vsem svetu. Na drugem koncu sveta, v nekem pravljičnem kraljestvu, pa je živela Elza, princesa, ki je s svojimi čarobnimi močmi lahko čarala led in sneg. S pomočjo svoje sestre Ane in njenega izbranca Krištofa se je naučila obvladovati svojo posebno sposobnost. V družbi nerodnega snežaka Olafa so se vedno veselo zabavali, vse dokler …

… dokler delček razbitega ogledala ni priletel naravnost v oko princese Ane, Elzine sestre. Doslej prijazna in očarljiva Ana je postala hladna, zlobna in ošabna. Njena glavna naloga je bila, da je hotela spreti vse prijatelje. To bi ji skoraj uspelo. Toda Krištof, Olaf in njena sestra Elza so s pomočjo prijateljstva in ljubezni dokazali, da se lahko stopi še tako hladen led in ogreje še tako hladno srce. Pot do rešitve pa je bila vse prej kot lahka …

Liki iz predstave so prevzeti iz Andersenove pravljice Ledena kraljica.

15.30 vrata
16.00 igrana predstava za otroke
Trajanje predstave v izvedbi Mediastar group: 45 min

VLADO KRESLIN Z BELTINŠKO BANDO IN MALIMI BOGOVI, 26.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Na Božični koncert v Novo Gorico pride s svojo črno kitaro, Beltinško bando in Malimi bogovi – VLADO KRESLIN. Središče Nove Gorice bo zagotovo ponovno odmevalo z njegovimi že ponarodelimi pesmimi, s svojo prekmursko dušo in glasbo pa se nas bo dotaknil tako, kot zna le on.

Konec 80ih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na Slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in povzročil, “da so ljudje upali spregovoriti v lastnem narečju”. S skupino Mali bogovi, ki je nastala v začetku 90ih, in z Beltinško bando je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – preteklost in sedanjost, lokalno in globalno.

 

Prodaja vstopnic (sedišča in stojišča): Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi svojim prijateljem podarite praznično doživetje!
Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP mize s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb.

Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov.

 

19.00 vrata
20.00 začetek koncerta
22.30 DJ Ney

PARNI VALJAK, 27.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Ne zamudite legendarnega koncerta. V Novo Gorico na koncertno prizorišče Novoletna doživetja – ogrevan premium šotor pred novogoriško mestno hišo – prihajajo PARNI VALJAK. Vrhunski glasbeni izvajalci zagotavljajo nepozaben večer, nabit z emocijami in doživetji. Vsekakor spektakularen koncert, ki ga nikakor ne gre zamuditi.

 

Prodaja vstopnic: Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi drugim podarite praznično doživetje!
Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP miz s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb.

Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov.

20.00 vrata in DJ Riki
21.00 začetek koncerta
23:00 DJ Riki

ROK'N'BAND & ZMELKOOW, 28.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

ROK ‘N’ BAND poslušalce s svojimi prepoznavnimi melodijami razveseljuje že vse od leta 1995 in svoj navdih črpa iz glasbe petdesetih let. Dej ruk’n me, Moja mlada ljubica, Tina, Nika, Vedno bom le tebe ljubil, Ostani še minuto, Verjemiin Rad jo imam, ljubim joje samo nekaj velikih uspešnic skupine, ki si je našla svoje zasluženo mesto na slovenskem glasbenem prizorišču. Prepoznavne melodije, iskren vokal, stilska oblačila in predvsem neizmerna energija so dejavniki, ki so prepričali mnoge. Skupina, z energičnim odrskim nastopom in karizmatično prezenco frontmana Roka Ferengje še danes ostaja v vrhu priljubljenosti in svojo uspešnost dokazuje s številnimi odlično obiskanimi koncerti po vsej Sloveniji.

ZMELKOOW že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno tresejo slovensko glasbeno sceno. V tem času so izdali 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka. Posneli so nekaj najbolj odbitih videospotov in nanizali vrsto uspešnic, kot so Čau sonček, Bit(Smisel življenja …),Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo,Sentiš– navadni, Klub ljudi z resnimi težavami(Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija(Več kot spijemo …) itd. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv in iskren način.

 

Prodaja vstopnic: Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi drugim podarite praznično doživetje!
Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP miz s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb.

Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov.

20.00 vrata
20.30 Rok’n’band
22.30 Zmelkoow

NOVI FOSILI S KLAPO SKALA IN DARJO GAJŠEK, 29.12. 2018, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Najboljši žur za dobre stare čase. NOVI FOSILI, legendarna skupina, ki s svojo glasbo že desetletja navdušuje številne ljubitelje zabavne glasbe nekdanje skupne države, ponovno stopa na velike odre po Sloveniji. Ena najpopularnejših skupin v regiji bo tokrat nastopila z izjemno priljubljeno slovensko klapo Skala in s svetlolaso pevko in voditeljico Darjo Gajšek.

Na turneji bomo slišali največje uspešnice Novih fosilov, kot so Za dobra stara vremena, Milena generacijo, Još te volim,E moj Saša, Košulja plava, Šuti moj dječače plavi, Ja sam za ples, Da te ne volim. Klapa Skala bo ob svoji najpopularnejši skladbi Tri dni sem ljubilin drugih uspešnicah v klapskem stilu pričarala mediteransko vzdušje, Darja Gajšek pa bo koncert popestrila s skladbami s svoje zadnje zgoščenke, s svojo mladostjo in energijo.

Pravijo, da glasba ruši meje in združuje ter da jim je v glasbi pomembno le eno – prijetna melodija, kvalitetno besedilo in odlično petje. In vse to bo obiskovalcem ponujeno na njihovi skupni turneji po večjih mestih v Sloveniji.

»Kombinacija mlade, prelepe in ljube osebe, kot je Darja Gajšek, zelo kvalitetnih pevcev Klape Skala in nas pravih fosilov je izjemna. Želja in ideja vseh nas je bila združiti vse generacije. Na naše koncerte prihajajo otroci, mame, očetje, babice in dedki. Smo mnenja, da danes vsem nam v tem izredno »hladnem«, brezčutnem in tehnološkem svetu manjka topline, zato je naš cilj skozi to generacijsko kombinacijo v pesmi povrniti prava čustva in ljubezen, saj ni dobre glasbe brez prave in globoke emocije. Ravno zato so fosilske pesmi tako imenovani evergrini, ker so ljudje v njih prepoznali čustva. Če nam uspe na koncertu združiti tri ali štiri generacije in da vsak od njih v sebi najde tisto pravo emocijo, smo naredili veliko dobrega. Želimo, da bo vsak odšel z našega koncerta oplemeniten in maksimalno zadovoljen«, so povedali Novi Fosili, ki se turneje izjemno veselijo.

 

Prodaja vstopnic (sedišča in stojišča): Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi drugim podarite praznično doživetje!
Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP miz s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb.

Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov.

19.00 vrata
20.00 začetek koncerta
22.30 DJ Janko (disco 60′, 70′, 80′)

PRIHOD DEDKA MRAZA in program za otroke, 30.12. 2018 ob 16.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Ledena vila in škratek pomagač vaju bosta popeljala v zasneženi svet in pričarala pravo zimsko pravljico. Prisluhnili boste zgodbi s severa, skupaj oživeli pogumne junake ter se podali na predrzno dogodivščino v reševanju starega dobrega moža – enega in edinega Dedka Mraza. Dedek Mraz bo obiskal otroke, jih obdaril in skupaj bodo zapeli vsem znano pesem o zimi, dobrem možu in obdarovanju.

VSTOP PROST

Plesna predstava Plesne sanje: 10 min
Igrana predstava v izvedbi skupine Fuldoro: 30 min

15.30 vrata
16.00 predstava za otroke

Urban Vidmar z bendom, Gunners & Bohem, 30.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Koncert z značajem

20.00 Urban Vidmar z bendom
21.00 Gunners – Guns n’ Roses tribute (Italija + Madžarska)
22.30 Bohem

VSTOP PROST

 

Prepovedan vnos hrane in pijače v prireditveni šotor.

Silvestrovanje s ČUKI, 31.12. 2018 ob 22.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

22.00 DJ Mitch
22.30 Čuki

VSTOP PROST

 

Prepovedan vnos hrane in pijače v prireditveni šotor.

 

Trije tenorji CLASSICO & poseben gost Slavko Ivančič, 1.1. 2019 ob 18.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

S ponosom predstavljamo prvi novoletni gala koncert v Novi Gorici, ki ga bodo letos oblikovali TRIJE TENORJI Vladimir Čadež, Tim Ribič in Hideyuki Suzuki ob spremljavi Natalije Šaver na klavirju, Carlosa Valderrame na tolkalih in Tanje Babnik na violončelu. Zasedbi CLASSICO se bo pridružil tudi posebni gost SLAVKO IVANČIČ. Ko se srečata klasična in sodobna zvrst glasbe je vsekakor velik užitek biti poleg. Srečno novo leto si letos voščimo na prvem novoletnem gala koncertu v Novi Gorici.

Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi svojim prijateljem podarite praznično doživetje!

Prodaja vstopnic (sedišča): Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

17.30 vrata
18.00 začetek koncerta