Prireditve in dogodki


GORIŠKI PUST

|

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Krajevno skupnostjo Nova Gorica organizira dogodek Goriški pust. Potekal bo po sledečem programu:
10:00 – 12:00 – Animacija s Fuldoro: Klovnesa Pesa in pomočnica Lubenica
16:00 – Pustne karaoke
16:30 – Dejan Dogaja Band
Najboljše maske bodo nagrajene.
V primeru dežja dopoldanski del programa odpade, popoldanski del pa bo potekal na Mostovni.
Vabljeni!

PREDSTAVA JELKIN ČUDEŽ in OBISK DEDKA MRAZA

|

KDAJ: v petek, 29.12.2023 ob 16.30

KJE: oder na Kidričevi ulici. 

V primeru dežja bo predstava v dvorani Mestne občine Nova Gorica.

O PREDSTAVI:
Na zaprašenem podstrešju bo letos za praznike oživela topla, humorna in iskriva zimska pravljica o hrepenenju, prijateljstvu in drobnih čudežih.

Z voščeno punčko Jelko oživijo igrače, ki so pristale med staro šaro. Oživi tudi dežnik Luknjač, ki ne more postati praznično darilo, ker je strgan. Ampak za vsako luknjico se najde rožica, pravi Jelka in Luknjač bo morda lahko letos prvič poletel med otroke. Kaj pa uboga voščena punčka, ki je nihče noče? In Rado, star pokvarjen radio, ki zapoje samo delčke pesmic, celih pa se ne spomni več? Bosta preživela praznike med staro šaro? Na starem zaprašenem podstrešju se zgodi Jelkin čudež …

NAMENJENO:
Vrtec 1-3, Vrtec 3-6, OŠ I. triada, OŠ II. triada, OŠ III. triada

OBRAVNAVANE TEME:
PRAZNIKI, DARILA, IGRAČE, GLASBA, DOMIŠLJIJA, PRIJATELJSTVO, SAMOPODOBA, OPTIMIZEM

VLOGA GLEDALCEV:
Otroci lahko zaplešejo in zapojejo z voščeno punčko Jelko. Tako se izpolni njena praznična želja, da bi tudi ona, kot vse druge igrače za praznike šla k otrokom.

TRAJANJE: cca. 30 min

Po koncu predstave nas bo obiskal DEDEK MRAZ s spremstvom.

Vabljeni!

 

Predavanje DRUGAČNO NI NAPAČNO

|

Vabljeni na brezplačno predavanje ob svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki bo potekalo v prostorih Mladinskega centra na Bazoviški ul. 4 v Novi Gorici.

Dejstvo je, da kljub vsej sodobni tehniki, razumevanje z drugimi ljudmi postaja vse večji problem ter nujna sposobnost, ki jo iz dneva v dan vse bolj in bolj potrebujemo.

Na predavanju boste dobili odgovore na spodnja vprašanja:

 • Kako se razumeti z ljudmi, ki so drugačni od nas in jih ne razumemo?
 • Kako je mogoče, da ista situacija ali okoliščina nekoga nasmeje, drugega pa močno užali?
 • Zakaj se na iste stvari povsem drugače odzivamo?
 • Kako je možno, da iz istega sestanka gremo ven s povsem drugačnim dojemanjem slišanega?
 • Katere so najpogostejše napake v komunikaciji?
 • Kaj je najpogostejša ovira za uspešno reševanje konfliktov in nesporazumov?

Predavala bo motivacijska govornica Nena Dautanac, ki govori iz izkušenj in svoja predavanja podkrepi s primeri iz prakse ter s strokovnimi ugotovitvami. Predavanje bo praktično, sproščeno in obogateno z atraktivnimi zgodbami.

Zaradi lažje organizacije se za predavanje prijavite na e- naslov:

jasmina.bolterstein@mc-novagorica.si

SPOZNAJ IN PREIZKUSI GLASBENO TERAPIJO

|

V ponedeljek, 21. avgusta 2023 ob 19h vas vabimo na prestavitev  in praktični prikaz glasbene terapije. “Glasbena terapija je strokovna praksa, v kateri igra osrednjo vlogo trosmerni proces med terapevtom, klientom in glasbo, pri čemer uporaba glasbe klientom nudi varno okolje, kjer se lahko srečajo s svojo stisko, jo izrazijo, preoblikujejo in ozdravijo.”
(Š. L. Knoll) Razlog za uporabo glasbe v terapevtske namene je dejstvo, da je glasba medij, ki ima neposreden dostop do človeko­vega čustvenega in podzavest­nega sveta. Glasbena govorica je prirojena vsakemu človeku ter mu tako nudi komunikacijo na najpristnejši način s soljudmi in okoljem.
Obvezne prijave na romina.kersevan@mc-novagorica.si.
Vabljeni!

MATURANTSKA ČETVORKA

|

Vabljeni na dogodek Maturantska četvorka, ki se bo odvijal v petek, 19. maja 2023 na Bevkovem trgu. Dogodek organiziramo v sodelovanju s Klubom goriških študentov in Plesnim studijem Rebula. Maturantje se bodo začeli zbirati od 10h naprej za registracijo četvork. Za glasbo bo poskrbel DJ Janko. Frizerstvo Mič Styiling Nova Gorica bo maturantom brezplačno urejalo pričeske.  Ob 11:30 je na vrsti generalka, ob 12h pa ples četvorke. Takoj po končanem plesu sledita nagradna igra “Najboljši plesalec na Maturantski četvorki” z lepimi nagradami za sodelujoče maturante. Vabljeni!

 

GORIŠKI PUST

|

Na pustni torek vas vabimo na Goriški pust, ki ga organiziramo skupaj s Krajevno skupnostjo Nova Gorica in Mestno občino Nova Gorica. Dopoldanski program bo potekal od 10h do 12h. Za zabavo bo poskrbela ekipa Fuldoro s Čarolandijo. V primeru dežja dopoldanski program odpade. Popoldanski program se bo odvijal na Bevkovem trgu. Ob 14h bodo v Splendid baru pustne karaoke, od 16h dalje pa sledi otroška predstava Pikina velika pustolovščina v izvedbi Ku-Kuc gledališča. Po predstavi prihajata kot gosta še BQL. V primeru dežja bo popoldanski program od 16h dalje potekal na kotalkališču v Solkanu. Vabljeni, da se nam pridružite!

BREZPLAČNA PRAVNA POMOČ

|

Mladinski center Nova Gorica in Evropska pravna fakulteta Nove univerze izvajata projekt Brezplačne pravne pomoči, v katerem aktivno sodelujejo študenti fakultete pod nadzorom mentorjev.

KAKO POTEKA?

1. Evropska pravna fakulteta zbira vprašanja pravne narave preko obrazca, ki je dostopen na povezavi: TUKAJ in v katerega uporabniki vpišejo vprašanje, pojasnila in vnesejo morebitna dokazila. Področje vprašanja ni omejeno.

2. Študenti, skupaj z mentorji, preučijo vprašanja ter zaprosijo za dodatna pojasnila oz. dokazila, v kolikor je le to potrebno. V tem primeru stopijo z uporabnikom v kontakt:

  • v živo, v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica,
  • pisno preko elektronske pošte ali
  • on-line preko spletne platforme Zoom. Študent načeloma najkasneje v roku 14 dni od prejema vprašanja posreduje odgovor dotičnemu uporabniku.

3. Študent načeloma najkasneje v roku 14 dni od prejema vprašanja posreduje odgovor dotičnemu uporabniku.

VARSTVO PODATKOV

Do podatkov, vnešenih v obrazec, bodo dostopali študentje in zaposleni Evropske pravne fakultete, ki so vključeni v projekt brezplačne pravne pomoči, ki je nastal na pobudo Mladinskega centra Nova Gorica. Podatki se bodo hranili 1 mesec oziroma najdlje do priprave odgovora na pravno vprašanje.

MATURANTSKA ČETVORKA

|

Vabljeni na dogodek Maturantska četvorka, ki bo potekal v petek, 20. maja 2022 na Bevkovem trgu. Maturantje se bodo začeli zbirati od 10h dalje. Za glasbo po poskrbel EnVee. Frizerstvo Mič Styling Nova Gorica bo brezplačno oblikovalo pričeske maturantom. Ob 11:30 sledi generalka, ob 11:55 nagovor podžupana Mestne občine Nova Gorica Simona Rosiča, ob 12h ples četvorke. Po plesu bo na vrsti nagradna igra za maturante “Najboljši plesalec na Maturantski četvorki”. Sledi nastop mlade glasbene skupine Marko Čadež Mačkić. Vabljeni!

 

STARA KOLESA za Dirko po Sloveniji ???

|

Foto: Maerchentante82

Etapa Dirke po Sloveniji bo letos na sporedu v sredo, 15. 6. 2022, s startom na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Na trasi si želimo kolesarje spodbujati v barvah dirke – zelena in bela ter pričarati edinstveno navijaško vzdušje.

V kolikor imate doma staro in neuporabno kolo, lahko tudi otroško, ter ga ne potrebujete več, nam sporočite na info@mc-novagorica.si ali na: 040 234 423. Kolesa zbiramo do četrtka, 26. 5. 2022.

 

 

 

JAVNI FOTOGRAFSKI NATEČAJ - ''Moja super moč''

|

JAVNI FOTOGRAFSKI NATEČAJ  – ”Moja super moč”

 1. PREDMET FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA

 Prikaži svojo super moč v dveh fotografijah

Vsi imamo super moči, ki nas delajo edinstvene in nam pomagajo skozi tiste manj prijetne trenutke!

Ob evropskem letu mladih 2022, Mladinski center Nova Gorica (MCNG) organizira fotografski natečaj na temo moja super moč. Natečaja se lahko udeležijo vsi mladi, od 15 do 29 let. Vsak udeleženec naj pošlje dve med seboj povezani fotografiji, s katerima prikazuje fotografsko zgodbo »Moja super moč«. Fotografske zgodbe naj bodo naslovljene ter dopolnjene s kratkimi opisi.  20 najboljših fotografskih zgodb, bo razstavljenih na fotografski razstavi.

Primer prijave:

”Jutro ali večer, zaspim lahko kadarkoli, kjerkoli”

Moja super moč je ta, da se lahko v eno zlijem s povsem vsakim predmetom,
na katerega se je mogoče vsaj za sekundo sesti.
Kakšna je pa vaša super moč?

 

2. POGOJI IN MERILA

Natečaja se lahko udeležijo vsi mladi, od 15 do 29 let. Vsak lahko sodeluje s tremi fotografskimi zgodbamei (tri prijave po dve fotografiji z opisi), ki jih pošlje v eni ali največ treh prijavnicah. Prijavnica z navodili za prijavo in oddajo fotografskih zgodb, najdete tukaj: PRIJAVNICA

Prijave zbiramo do 31.5. 2022, do 24:00 ure.

MERILA:

– fotografije se lahko posname s telefonom ali fotoaparatom
– fotografije so lahko pokončne ali ležeče
– fotografije so lahko barvne ali črnobele
– kvaliteta fotografij naj bo vsaj 3600 x 2400 pikslov
– vsak par fotografij (fotografska zgodba) naj ima naslov
– vsak par fotografij (fotografska zgodba) naj ima opis v dolžini do 250 znakov
– dovoljena je kakršnakoli obdelava fotografij

Prispele fotografske zgodbe bo ocenjevala strokovna komisija v skladu z naslednjimi merili:

1. skladnost fotografskih zgodb s temo natečaja;
2. izraznost fotografij;
3. zgodba fotografij;
4. tehnična kakovost in izvirnost fotografije.

Dovoljene so fotografije, ki vsebujejo vse vrste obdelave in fotomontaže!
Komisija bo pri ocenjevanju upoštevala vse pravočasno prispele fotografske zgodbe, ki ustrezajo predmetu, pogojem in merilom natečaja.
Administrativne in ostale postopke, vezane na sprejem fotografij ali tehnične zahteve, vodi koordinator fotografskega natečaja:

Rok Peric – Cimet studio
Mail: info@rokperic.com
Tel.: 040-767-354

3. NAGRADE:

Na razstavo se uvrsti 20 najboljših fotografskih zgodb. 3 najboljše zgodbe bodo še dodatno nagrajene.

Avtorji na natečaj posredovanih fotografij soglašajo, da so lahko fotografije iz natečaja uporabljene v promocijske namene, katerih nosilec je MCNG. Avtorji nagrajenih fotografskih zgodb soglašajo, da z dnem prijave na natečaj materialna pravica nagrajenih fotografij preide na MCNG, medtem ko avtorska pravica ostaja avtorju fotografij.

Avtorjem zmagovalnih fotografskih zgodb bo zagotovljeno:

– objava fotografij v reviji Digitalna kamera
– objava fotografije na spletni strani MCNG

Glavne nagrade:

1.mesto: Bon v vrednosti 150€ v trgovini Foto Grad, 2-letna naročnina na revijo Digitalna kamera
2.mesto: Bon v vrednosti 100€ v trgovini Foto Grad, 1-letna naročnina na revijo Digitalna kamera
3.mesto: Bon v vrednosti 50€ v trgovini Foto Grad, polletna naročnina na revijo Digitalna kamera

Nagrade bo podelila strokovna komisija.

MCNG si pridržuje pravico, da odvzame nagrado avtorju fotografskih zgodb, če se naknadno ugotovi, da avtor ne izpolnjuje vseh pogojev natečaja oz. je pri prijavi posredoval neresnične podatke.

MCNG se zavezuje, da bo ob objavi fotografij z natečaja vedno navedel avtorja fotografij.

 4. ROK IN NAČIN ODDAJE PRIJAV

Fotografske zgodbe se lahko pošlje preko e-pošte do vključno 31.5.2022 do 24:00 ure, na naslov info@mc-novagorica.si
Fotografske zgodbe se lahko pošlje tudi preko aplikacije Wetransfer.
Vsaka fotografija v eni fotograski zgodbi naj bo shranjena na način:

Ime_Priimek_Naslov fotografske zgodbe_zaporedna številka.jpg

(primer dveh fotografij: Ana_Novak_Naslov_1.jpg, Ana_Novak_Naslov_2.jpg).

Imena zapisujte brez šumnikov in drugih znakov (&/!-?+ …)
V prijavo napišite naslov fotografske zgodbe in opisno besedilo (glej primer zgoraj)
Prijava naj vsebuje tudi izpolnjen prijavni obrazec s podpisano izjavo o avtorstvu.

Veljavne bodo prijave, ki bodo pravilno označene, opremljene in pravočasno oddane. S sodelovanjem na natečaju prijavitelj sprejema vse pogoje in merila natečaja.

5. KOMISIJA

 Tričlansko strokovno komisijo sestavljajo predstavniki MCNG in poklicni fotografi.

6. OBVEŠČANJE O IZIDU FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA

Fotografske zgodbe s prijavnico bodo do odločitve strokovne komisije shranjene pri koordinatorju fotografskega natečaja. Po končanem izboru komisije bo MCNG o izbranih fotografskih zgodbah obvestil vse prijavitelje najkasneje do 1.6.202.

Razglasitev rezultatov fotografskega natečaja bo javna, o tem bodo obveščeni vsi sodelujoči na natečaju. Rezultati natečaja bodo objavljeni tudi na spletni strani MCNG.

7. SPONZORJI

Foto Grad

 

 

Digitalna kamera

LIKOVNI IN STRIPOVSKI NATEČAJ

|

Za učence od 1. do 5. razreda osnovnih šol v MONG organiziramo LIKOVNI natečaj.

Za učence od 4. do 9. razreda osnovnih šol v MONG organiziramo STRIPOVSKI natečaj.

Učenci 4. in 5. razreda se lahko odločijo pri katerem natečaju bi raje sodelovali.

Natečaja potekata na temo MOJA SUPERMOČ.

NAVODILA ZA SODELOVANJE NA LIKOVNEM NATEČAJU:

 • Likovno delo naj bo izdelano s kolaž tehniko na risalnem listu;
 • Likovna dela zbirajo razredniki do srede, 26. januarja;
 • Med 27. in 31, januarjem bomo dela prevzeli zaposleni Mladinskega centra v tajništvu šol;
 • Poleg dela naj sodelujoči posredujejo svoje podatke: ime, priimek, razred, stalni naslov (žirija ne bo imela dostopa do navedenih podatkov);
 • Tričlanska strokovna žirija bo izbrala tri likovna dela, po določenih kriterijih, ki bodo objavljena na spletni strani Mladinskega centra in nagrajena;
 • Razglasitev najboljših treh izbranih del bo potekala ob v tednu pred kulturnim praznikom, v Mladinskem centru Nova Gorica;
 • Likovna dela bodo razstavljena v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica.

NAVODILA ZA SODELOVANJE NA  STRIPOVSKEM NATEČAJU:

 • Otroci lahko na natečaju sodelujejo s stripom na risalnem listu razdeljenem na 9 delov;
 • Stripe zbirajo razredniki/učitelji slovenščine oz likovnega pouka do srede, 2 januarja;
 • Med 27. in 31, januarjem bomo dela prevzeli zaposleni Mladinskega centra v tajništvu šol;
 • Poleg dela naj sodelujoči posredujejo svoje podatke: ime, priimek, razred, stalni naslov (žirija ne bo imela dostopa do navedenih podatkov);
 • Tričlanska strokovna žirija bo izbrala tri stripe, po določenih kriterijih, ki bodo objavljeni na spletni strani Mladinskega centra Nova Gorica in nagrajeni;
 • Vsi stripi bodo razstavljene v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica

 

MCjevi praznični izzivi

|

Na Bevkovem trgu in prenovljeni Delpinovi ulici smo za vas pripravili 30 prazničnih kartic, od tega je 21 izzivov in 9 lepih misli.

_______________________________________________________________________________________

PRAVILA NAGRADNE IGRE

1. Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre »Mcjevi praznični izzivi« (v nadaljevanju »nagradna igra«) je Mladinski center Nova Gorica, Bazoviška ul. 4, 5000 Nova Gorica, ID za DDV SI36518433 (v nadaljevanju »organizator«).

2. Splošne določbe

Ta pravila določajo način prirejanja in sodelovanja v nagradni igri »MCjevi praznični izzivi«.

Nagradna igra traja od dne 16. 12. 2021 do dne 2. 1. 2022.

Pravila nagradne igre so objavljena na spletni strani www.mc-novagorica.si

3. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe (v nadaljevanju »udeleženci«), ki bodo v času trajanja nagradne igre poslali odgovor na  uganko, ki jo bodo našli na kuponu na elektronski naslov: info@mc-novagorica.si. Vsak udeleženec lahko večkrat odgovori na nagradno uganko in tako ima več možnosti pri sodelovanju v žrebu.

Pri žrebanju bodo upoštevani izključno pravilni odgovori na uganko, poslani na info@mc-novagorica.si do vključno 2. 1. 2022 do 23:59.

S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec zaveže, da bo spoštoval pravila nagradne igre. Število sodelovanj v nagradni igri ni omejeno, zato lahko udeleženec večkrat sodeluje v nagradni igri, vendar je vsak udeleženec lahko le enkrat izžreban in dobi le eno izmed praktičnih nagrad. Nepravilnih odgovorov ter prepozno poslanih odgovorov organizator ne bo upošteval v zaključnem žrebanju.

V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter druge osebe, ki kakorkoli sodelujejo pri organizaciji nagradne igre. Navedeni bodo iz nagradne igre izključeni s strani organizatorja.

Fizične osebe, mlajše od 18 let, lahko v nagradni igri sodelujejo tako, da v njihovem imenu odgovore na nagradno uganko pošljejo starši ali zakoniti zastopniki.

4. Nagradni sklad

V okviru te nagradne igre bo organizator podelil 21 praktičnih nagrad.

5. Izbor nagrajencev, obveščanje in prevzem nagrad

Žreb nagrad

Nagradno žrebanje se bo izvedlo najpozneje do 31. 1. 2022 na sedežu organizatorja in ne bo javno.

Seznam nagrajencev bo objavljen najpozneje v 7 (sedmih) dneh po žrebanju na spletnih straneh in ostalih komunikacijskih kanalih organizatorja. Nagrajenci bodo o nagradah in postopku prevzema obveščeni pisno po e-pošti (na e-naslov, s katerega je bil poslan odgovor na uganko) najpozneje v sedmih delovnih dneh po zaključku žrebanja. Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.

Vsak dobitnik oz. izžrebanec se mora javiti v roku 7 dni od prejema obvestila, drugače ni več upravičen do dobitka. Če posameznik nagrade ne prevzame v roku, se šteje, da se odpoveduje nagradi.

Nagrad ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini. Nagrajenec nima pravice zahtevati drugačne nagrade ali nagrade v večjih količinah od tistih, ki so navedene v teh pravilih. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi s koriščenjem in uporabo nagrad.

Zapisnik o nagrajencih z njihovimi osebnimi podatki bo podpisan s strani vseh članov komisije in izpisan v enem izvodu ter se bo hranil na sedežu organizatorja eno leto od zapisa.

Organizator ne nosi odgovornosti za zapoznele, nepravilne, nepopolne ali neustrezne načine sodelovanja v nagradni igri.

6. Preklic sodelovanja v nagradni igri

Sodelujoči lahko kadarkoli do zaključka nagradne igre prekliče sodelovanje in dano privolitev na način, da pošlje zahtevek o preklicu na e-poštni naslov info@mc-novagorica.si. V tem primeru se sodelujoči izključi iz nadaljnjega sodelovanja v nagradni igri, organizator pa nemudoma zagotovi izbris njegovih osebnih podatkov.

7. Varstvo osebnih podatkov

Za vsebino nagradne igre je izključno odgovoren organizator. Za vsa vprašanja v zvezi z nagradno igro se obrnite na elektronski naslov info@mc-novagorica.si. Udeleženec na osnovi podanega soglasja o obdelavi osebnih podatkov izrecno soglaša in daje privolitev, da organizator kot upravljalec osebnih podatkov obdeluje njegove osebne podatke (ime in priimek in e-naslov) za namene izvedbe nagradne igre in obveščanja oz. kontaktiranja v primeru, da bo udeleženec nagrajen. Hkrati se strinja z vpisom med prejemnike e-novic.

Sodelujoči v nagradni igri organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradni igri dovoljuje, da organizator zbira in obdeluje njegove osebne podatke za namene:

 • izvedbe nagradne igre skladno s temi splošnimi pogoji;
 • obveščanja nagrajencev v skladu s temi pogoji;
 • podelitve nagrad;
 • udeleženec nagradne igre se s prijavo strinja s prejemanjem e-novic o dogodkih Mladinskega centra Nova Gorica. Udeleženec se lahko od prejemanja e-e-novic kadarkoli odjavi s pisnim zahtevkom na info@mc-novagorica.si.

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam.

Sodelujoči lahko v primeru vprašanj o obdelavi osebnih podatkov kontaktira pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov pri upravljavcu na elektronski naslov: info@mc-novagorica.si.

Več informacij o obdelavi osebnih podatkov in o pravicah, ki iz nje izvirajo, si lahko preberete v naši Politiki varstva osebnih podatkov, objavljeni na https://www.mc-novagorica.si/wp-content/uploads/2020/11/Politika-varstva-osebnih-podatkov.pdf, vprašanja lahko naslovite tudi na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na dpo@datainfo.si.

8. Odgovornost

Sodelujoči sodelujejo v nagradni igri na lastno odgovornost. Organizatorji in osebe, ki sodelujejo pri izvedbi nagradne igre, ne odgovarjajo za morebitno škodo in poškodbe, ki bi izvirale iz sodelovanja v nagradni igri. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči in/ali kdorkoli tretji utrpel kot posledico sodelovanja v nagradni igri ali kot posledico koriščenja nagrade.

Organizator si v izrednem primeru predčasne prekinitve nagradne igre iz razlogov, ki niso na njegovi strani (npr. višja sila), pridržuje pravico, da nagrade podeli med tistimi, ki so v nagradni igri sodelovali do trenutka prekinitve ali pa da nagradne igre, brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočih, ne dokonča oziroma jo odpove ali prekine. O morebitni prekinitvi nagradne igre bo organizator obveščal prek svojih komunikacijskih kanalov (spletne strani Mladinskega centra Nova Gorica ter prek družabnih omrežij). V takšnem primeru sodelujočim ne odgovarja za nastalo škodo. Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse sodelujoče.

9. Izključitev iz nagradne igre

V primeru kršitve navedenih pravil nagradne igre si organizator pridržuje pravico, da izključi kršitelje iz nagradne igre brez predhodnega opozorila.

10. Reševanje sporov

Vse pritožbe v zvezi z nagradno igro rešuje organizator. Organizator se zavezuje, da bo utemeljene pritožbe odpravil v najkrajšem možnem času in o tem obvestil pritožnika. Za vse morebitne spore, v zvezi s to nagradno igro, ki jih ne bo mogoče sporazumno rešiti, je pristojno sodišče v Novi Gorici.

11. Končne določbe

S podajo privolitve k sodelovanju v nagradni igri udeleženci sprejemajo vsa navedena pravila in splošne pogoje nagradne igre, ki so objavljeni na www.mc-novagorica.si.

Pravila stopijo v veljavo z dnem pričetka nagradne igre.

Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb teh pravil in splošnih pogojev ter se zavezuje, da bo vsako spremembo oz. dopolnitev objavil na www.mc-novagorica.si .

Nova Gorica, december 2021

_______________________________________________________________________________________

Pridržujemo si pravico do sprememb programa, odpovedi ali predčasne prekinitve akcije!

POŽENI LUČKE

|

E-kolesa se ponovno selijo na Bevkov trg. Decembra boste lahko spet kolesarili in sodelovali v žrebu za praktične nagrade. Namen akcije je promocija zdravega načina življenja za vse generacije, promocija kolesarjenja kot trajnostne mobilnosti ter promocija Goriške kot rajske destinacije za kolesarje.

NAGRADNA IGRA “POŽENI LUČKE”
Med 3. 12. in 31. 12. 2021 bodo vsi kolesarji na kolesih “Poženi lučke” lahko sodelovali v nagradni igri. Vsak, ki bo odkolesaril vsaj 20 minut bo lahko od odgovorne osebe pri kolesih prejel nagradni kupon, ga izponil in vrgel v nagradno skrinjico ob kolesih. Na voljo bodo praktične nagrade in 2 celoletni naročnini na sistem izposoje koles Go2Go!
– – –
Nagrade so prispevali:
Mestna Občina Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, GO! 2025.
– – –
Pravila nagradne igre na dnu te strani.

Celoten sistem je hkrati dober primer okolju prijazne proizvodnje električne energije, saj stremi k čim nižjemu ogljičnemu odtisu. Ob predpostavki, da bi na vseh osmih kolesih enakomerno kolesarili na srednje obremenjeni trasi, bi lahko proizvedli do 2 kW na uro. Povprečno gospodinjstvo v Sloveniji pa v enem dnevu porabi okoli 10,8 kWh. Živimo v svetu hitrih sprememb, in kod ve, mogoče bodo v nekaj desetletjih fitnes centri na ta način proizvajali električno energijo in si s tem nižali svojo porabo električne energije.

V soboto 18. decembra, bo na e-kolesih potekal tudi kolesarski del tradicionalnega Goricatlona. Vaš termin lahko rezervirate na www.goricatlon.si. Na dan Goricatlona bodo pri uporabi koles imeli prednost kolesarji z rezerviranim terminom.

 • Kolesarjenje je BREZPLAČNO in bo možno vsak dan od 3. 12. 2021 do 31. 12. 2021.
 • Obiskovalci, ki bodo odkolesarili vsaj 20 minut bodo prejeli nagradni kupon za sodelovanje v žrebu za praktične nagrade.
 • Kolesarjenje bo možno le ob upoštevanju vseh veljavnih priporočil NIJZ.

URNIK E-KOLES “POŽENI LUČKE” V DECEMBRU 2021

 • Ponedeljek – petek: od 16:00 do 20:00
 • Sobota, nedelja in prazniki: od 10:00 do 20:00
 • Novoletne počitnice (27. 12. do 30. 12. 2021): od 10:00 do 20:00
 • Goricatlon (18. 12. 2021): od 8:00 do 20:00 – prednost imajo prijavljeni tekmovalci!
 • Božični večer (24. 12. 2021) in Silvestrovo (31. 12. 2021): od 10:00 do 18:00

V primeru slabega vremena bodo kolesa zaprta!


PRAVILA NAGRADNE IGRE

1. Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre »POŽENI LUČKE« (v nadaljevanju »nagradna igra«) je Mladinski center Nova Gorica, Bazoviška ul. 4, 5000 Nova Gorica, ID za DDV SI36518433 (v nadaljevanju »organizator«).

2. Splošne določbe

Ta pravila določajo način prirejanja in sodelovanja v nagradni igri »POŽENI LUČKE«.

Namen nagradne igre je promocija zdravega načina življenja za vse generacije, promocija kolesarjenja kot trajnostne mobilnosti ter promocija Goriške kot rajske destinacije za kolesarje.

Nagradna igra traja od dne 3. 12. 2021 do dne 31. 12. 2021.

Pravila nagradne igre so objavljena na spletni strani www.e-hisa.si/pozeni-lucke-2021

3. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe (v nadaljevanju »udeleženci«), ki bodo v času trajanja nagradne igre z najmanj 20 minutnim neprekinjenim kolesarjenjem pridobile en kupon. Vsak udeleženec lahko večkrat odkolesari 20 minutni interval in tako sodeluje v žrebu z dodatnimi kuponi.

Pri žrebanju bodo upoštevani izključno pravilno izpolnjeni nagradni kuponi, oddani do vključno 31. 12. 2021 v za to namenjen nabiralnik, ki se nahaja ob kolesih. Kupone bo mogoče oddajati v skrinjico le v času obratovanja e-koles.

S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec zaveže, da bo spoštoval pravila nagradne igre. Število sodelovanj v nagradni igri ni omejeno, zato lahko udeleženec večkrat sodeluje v nagradni igri, vendar je vsak udeleženec lahko le enkrat izžreban in dobi le eno izmed praktičnih nagrad. Nepravilno izpolnjenih, nepopolnih ter prepozno oddanih nagradnih kuponov organizator ne bo upošteval v zaključnem žrebanju.

V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter druge osebe, ki kakorkoli sodelujejo pri organizaciji nagradne igre. Navedeni bodo iz nagradne igre izključeni s strani organizatorja.

Fizične osebe, mlajše od 18 let, lahko v nagradni igri sodelujejo le ob pisnem soglasju staršev ali zakonitih zastopnikov. Soglasje se poda s podpisom polnoletne osebe na nagradni kupon.

4. Nagradni sklad

V okviru te nagradne igre bo organizator podelil praktične nagrade.

5. Izbor nagrajencev, obveščanje in prevzem nagrad

Žreb nagrad

Nagradno žrebanje se bo izvedlo najpozneje do 31. 1. 2022 na sedežu organizatorja in ne bo javno.

Seznam nagrajencev bo objavljen najpozneje v 7 (sedmih) dneh po žrebanju na spletnih straneh in ostalih komunikacijskih kanalih organizatorja. Nagrajenci bodo o nagradah in postopku prevzema obveščeni pisno po e-pošti (e-naslov, ki bo zapisan na nagradnem kuponu) najpozneje v sedmih delovnih dneh po zaključku žrebanja. Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.

Vsak dobitnik oz. izžrebanec se mora javiti v roku 7 dni od prejema obvestila, drugače ni več upravičen do dobitka. Če posameznik nagrade ne prevzame v roku, se šteje, da se odpoveduje nagradi.

Nagrad ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini. Nagrajenec nima pravice zahtevati drugačne nagrade ali nagrade v večjih količinah od tistih, ki so navedene v teh pravilih. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi s koriščenjem in uporabo nagrad.

Zapisnik o nagrajencih z njihovimi osebnimi podatki bo podpisan s strani vseh članov komisije in izpisan v enem izvodu ter se bo hranil na sedežu organizatorja eno leto od zapisa.

Organizator ne nosi odgovornosti za zapoznele, nepravilne, nepopolne ali neustrezne načine sodelovanja v nagradni igri.

6. Preklic sodelovanja v nagradni igri

Sodelujoči lahko kadarkoli do zaključka nagradne igre prekliče sodelovanje in dano privolitev na način, da pošlje zahtevek o preklicu na e-poštni naslov info@mc-novagorica.si ali na info@e-hisa.si. V tem primeru se sodelujoči izključi iz nadaljnjega sodelovanja v nagradni igri, organizator pa nemudoma zagotovi izbris njegovih osebnih podatkov.

7. Varstvo osebnih podatkov

Za vsebino nagradne igre je izključno odgovoren organizator. Za vsa vprašanja v zvezi z nagradno igro se obrnite na elektronski naslov info@mc-novagorica.si ali na info@e-hisa.si. Udeleženec na osnovi podanega soglasja o obdelavi osebnih podatkov izrecno soglaša in daje privolitev, da organizator kot upravljalec osebnih podatkov obdeluje njegove osebne podatke (ime in priimek in e-naslov) za namene izvedbe nagradne igre in obveščanja oz. kontaktiranja v primeru, da bo udeleženec nagrajen. Hkrati se strinja z vpisom med prejemnike e-novic.

Sodelujoči v nagradni igri organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradni igri dovoljuje, da organizator zbira in obdeluje njegove osebne podatke za namene:

 • izvedbe nagradne igre skladno s temi splošnimi pogoji;
 • obveščanja nagrajencev v skladu s temi pogoji;
 • podelitve nagrad;
 • udeleženec nagradne igre se s prijavo strinja s prejemanjem e-novic o dogodkih Mladinskega centra Nova Gorica in e-hiše, hiše poskusov. Udeleženec se lahko od prejemanja e-e-novic kadarkoli odjavi s pisnim zahtevkom na info@mc-novagorica.si ali na info@e-hisa.si.

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam.

Sodelujoči lahko v primeru vprašanj o obdelavi osebnih podatkov kontaktira pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov pri upravljavcu na elektronski naslov: info@mc-novagorica.si ali info@e-hisa.si.

Več informacij o obdelavi osebnih podatkov in o pravicah, ki iz nje izvirajo, si lahko preberete v naši Politiki varstva osebnih podatkov, objavljeni na https://www.mc-novagorica.si/wp-content/uploads/2020/11/Politika-varstva-osebnih-podatkov.pdf, vprašanja lahko naslovite tudi na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na dpo@datainfo.si.

8. Odgovornost

Sodelujoči sodelujejo v nagradni igri na lastno odgovornost. Organizatorji in osebe, ki sodelujejo pri izvedbi nagradne igre, ne odgovarjajo za morebitno škodo in poškodbe, ki bi izvirale iz sodelovanja v nagradni igri. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči in/ali kdorkoli tretji utrpel kot posledico sodelovanja v nagradni igri ali kot posledico koriščenja nagrade.

Organizator si v izrednem primeru predčasne prekinitve nagradne igre iz razlogov, ki niso na njegovi strani (npr. višja sila), pridržuje pravico, da nagrade podeli med tistimi, ki so v nagradni igri sodelovali do trenutka prekinitve ali pa da nagradne igre, brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočih, ne dokonča oziroma jo odpove ali prekine. O morebitni prekinitvi nagradne igre bo organizator obveščal prek svojih komunikacijskih kanalov (spletne strani e-hiše in Mladinskega centra Nova Gorica ter prek družabnih omrežij). V takšnem primeru sodelujočim ne odgovarja za nastalo škodo. Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse sodelujoče.

9. Izključitev iz nagradne igre

V primeru kršitve navedenih pravil nagradne igre si organizator pridržuje pravico, da izključi kršitelje iz nagradne igre brez predhodnega opozorila.

10. Reševanje sporov

Vse pritožbe v zvezi z nagradno igro rešuje organizator. Organizator se zavezuje, da bo utemeljene pritožbe odpravil v najkrajšem možnem času in o tem obvestil pritožnika. Za vse morebitne spore, v zvezi s to nagradno igro, ki jih ne bo mogoče sporazumno rešiti, je pristojno sodišče v Novi Gorici.

11. Končne določbe

S podajo privolitve k sodelovanju v nagradni igri udeleženci sprejemajo vsa navedena pravila in splošne pogoje nagradne igre, ki so objavljeni na www.e-hisa.si/pozeni-lucke-2021.

Pravila stopijo v veljavo z dnem pričetka nagradne igre.

Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb teh pravil in splošnih pogojev ter se zavezuje, da bo vsako spremembo oz. dopolnitev objavil na www.e-hisa.si/pozeni-lucke-2021.

Nova Gorica, december 2021


Pridržujemo si pravico do sprememb programa in urnika, odpovedi ali predčasne prekinitve akcije!

Prezrta Poljska za javnim prevozom med koronakrizo

|

Vabljeni na brezplačno potopisno predavanje “Prezrta Poljska z javnim prevozom med koronakrizo”, ki bo 25. marca 2021 ob 17:30 preko spletne platforme Zoom. Svojo potovalno izkušnjo bo z nami delila Tina Škorjanc, ki je na kratko povzela vsebino predavanja. Za kar petnajst Slovenij velika Poljska se ponaša s svetovno znanimi prebivalci kot so Marie Sklodowska Curie, Frederic Chopin, papež Janez Pavel II, Adam Malysz in Adam Mickiewicz. Kljub temu se Poljska z izjemo Krakova le redko znajde na itinerariju tujih obiskovalcev. Priznam, tudi na moji poti se je znašla malce po naključju, predvsem zaradi takrat ugodne epidemiološke slike, a me je dežela naravnost navdušila! V tem predavanju vam bom pokazala, zakaj je Poljska vredna obiska ljudi, ki jih zanimajo morje ali gore, srednjeveška ali moderna zgodovina 20. stoletja, kulturna dediščina ali slovita arhitektura. Ogledali si bomo odlično ohranjeno staro mestno jedro Krakova, temačno taborišče Auschwitz, pod Unescom zaščiten rudnik soli Wileiczka, prestolnico Varšavo, ki je bila med II. svetovno vojno povsem porušena, Baltsko morje, mestece Gdansk in največji grad na svetu, Malbork. Vse te kraje bomo obiskali izključno z javnim prevozom, predvsem s hitrimi, udobnimi in cenovno ugodnimi vlaki. Najedli se bomo tudi tipičnih poljskih pierogijev, potem pa se z direktnim letom vrnili na Brnik. Povezavo na ZOOM: https://zoom.us/j/92538363194?pwd=TGIwK01mb3NiVUM1WG5WRGQ1bmEwQT09 Meeting ID: 925 3836 3194 Passcode: 018530

E-kolesa po novem z daljšim obratovalnim časom

|

E-kolesa, ki so bila zelo dobro sprejet del decembrskega programa, se selijo na Bazoviško 4 (območje stadiona, ob balinišču). S kolesi bo še naprej upravljala e-hiša, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica.

Na Bevkovem trgu je lahko vsak mimoidoči na ekološki način proizvajal elektriko in tako pomagal osvetljevati praznično okrašeno Novo Gorico, na novi lokaciji pa bo poudarek na zdravju in rekreaciji. Kolesa bodo lokalnemu prebivalstvu brezplačno na voljo za športno udejstvovanje na svežem zraku.

Pridite na obisk. Kolesarjenje bo možno le ob upoštevanju vseh trenutno veljavnih priporočil NIJZ.

Stanje s COVID se umirja in zato smo se odločili, da se urnik e-koles prilagodi in razširi. Pri upravljanju koles nam bo, od ponedeljka 15. 2. 2021, pomagala ekipa iz Mika šport, ki bo zagotovo dala projektu nov zagon. Za večje skupine (nad 8 oseb) so zaželene prijave na:
041 204 354 (Rok, Mika šport).

URNIK

 • Od ponedeljka do petka od 8.00 do 20:30.
 • Ob sobotah, od 9.00 do 18.30.
 • Nedalje in prazniki zaprto.
 • Uporaba koles je brezplačna.
 • Pridržujemo si pravico do sprememb urnika.

Jejmo kot naši predniki! Zgodovina prehranskih navad od prazgodovine do danes

|

V ponedeljek, 15. februarja 2021 ob 18h, vas vabimo na brezplačno spletno predavanje, ki bo potekalo preko ZOOM povezave. Povezavo boste po oddani prijavi prejeli na elektronski naslov en dan pred predavanjem. Naša prehrana se je v zadnjih 150 letih zelo spremenila: ljudje jemo manj naravne hrane in več industrijsko pridelanih izdelkov in hitre hrane, v naši prehrani je veliko več nekvalitetnih rastlinskih maščob, enostavnih in predelanih ogljikovih hidratov ter sladkorja. V brezplačnem predavanju si bomo ogledali:
-pomen zgodovine za svet prehrane;
-kako so se spreminjale prehranske navade ljudi od prazgodovine do 19. stoletja;
-kako so začele nastajati moderne prehranske navade in katere tri spremembe so pripeljale do prehranskih navad kot jih poznamo danes;
-kakšne so posledice modernih prehranskih navad;
– kakšne korelacije lahko lahko s pomočjo zgodovine izpeljemo med prehrano in modernimi kroničnimi boleznimi.
Prejeli boste tudi praktične nasvete, kako lahko s poznavanjem zgodovine sami prilagodimo prehranske navade, ki nam bodo izboljšale kvaliteto življenja. Predaval bo Jani Konjedic, diplomirani zgodovinar in diplomant italijanskega jezika in književnosti ter prehranski svetovalec po programih Fitnes zveze Slovenije in mednarodnega programa Precision Nutrition. Študij na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je zaključil z diplomskim delom Oris prehranskih navad v 20. stoletju. Na poti učenja in raziskovanja o prehrani in življenjskem slogu je že dobrih 5 let. Kar se je začelo z radovednim raziskovanjem lastnih težav, se je s časom  spremenilo v strast in poklicno pot.
Predavanje je brezplačno. Obvezna je predhodna prijava.

PEŠBUS

|

Kljub izzivom s COVID-om želimo tudi letos otrokom omogočiti varno hojo v šolo in na tak način poskrbeti za njihovo zdravje. Zato bomo letos za šolarje od 1. do 4. razreda organizirali spremljano hojo v šolo s Pešbusom. Letos bo akcija potekala že 5. zapored, od 21. 9. do 2. 10. 2020. V akcijo so vključene vse tri mestne šole (OŠ Frana Erjavca, OŠ Milojke Štrukelj, POŠ Ledine in OŠ Solkan). Glede na prijave bomo pripravili ‘vozni red’ in ‘progo’ oziroma več prog Pešbusa. O podrobnostih bodo starši prijavljenih otrok obveščeni. Prijave za udeležbo se zbirajo do 9. septembra 2020! Več informacij na: https://www.e-hisa.si/pesbus/

FESTIVAL ZNANOSTI 2020 - NAGRADNI FOTO NATEČAJ OKOLJU PRIJAZNO NAKUPOVANJE

|

Organizator nagradnega fotografskega natečaja Okolju prijazno lokalno nakupovanje (v nadaljevanju natečaj) je e-hiša, hiša poskusov (v nadaljevanju organizator), ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica. Tema natečaja je Okolju prijazno lokalno nakupovanje. Onesnaževanje okolja in sodoben življenjski slog sta neprijazna do našega planeta. Posledice proizvodnje in potrošnje so namreč vedno bolj vidne ravno na naravnem okolju. Obstaja več načinov, da naredimo majhne korake k okolju bolj prijaznemu, zelenemu načinu življenja. Okolju prijazno lahko nakupujemo na sledeče načine: prinesemo lahko svojo vrečko, kupujemo v rinfuzi in izberemo večja pakiranja, kupujemo izdelke z okolju prijazno embalažo, načrtujemo tedenske nakupe, izbiramo ekološke izdelke itd. Več o natečaju si lahko preberete na: https://www.e-hisa.si/nagradni-fotografski-natecaj-2020/

GORIŠKI PUST DOPADE

|

Maškare, pust prihaja! Tudi letos se bo v Novi Gorici ploščadi na Bevkovem trgu odvijal Goriški pust. Razgiban pustni program, s pričetkom ob 16:30 bomo pričeli s pustno predstavo Čarovniška zabava. Za tiste, ki si bodo zaželeli še dodelati lastno masko smo pripravili poslikavo obraza, ki se bo odvijala skozi ves program. Izvirne maske pa čaka še posebno sladko presenečenje. Vabljene vse maske: male, velike, zabavne, strašne, okrogle, pravokotne…Pridite na pustno zabavo, da se skupaj poslovimo od zime in zaželimo dobrodošlico pomladi.

PEŠBUS

|

Tudi letos se v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (http://bit.ly/2m2vMkz), med 16. in 27. septembrom, lahko pridružite pobudi za zdrav in zabaven prihod v šolo s PEŠBUS-om. Mestna občina Nova Gorica tudi letos organizira akcijo v katero so vključene vse mestne šole. Namen akcije je spodbujati trajnosten način prihoda v šolo s posebnim poudarkom na osveščanju o varnosti v prometu. Poleg tega pa je PEŠBUS odlična priložnost za krepitev medgeneracijskega povezovanja in samostojnosti ter spodbuda za najmlajše, da pobližje spoznajo okolje, v katerem živijo. PEŠBUS je način spremljane poti v šolo, pri kateri se učenci v šolo odpravijo peš, s kolesom ali skirojem, v organiziranih skupinah po premišljeno začrtanih poteh in po stalnem urniku. Skupine otrok spremljajo odrasli – najpogosteje so to starši, ki se izmenjujejo v dogovorjenem ritmu, v nekaterih primerih pa tudi drugi člani širše družine (dedki in babice) ali prostovoljci. PEŠBUS bo potekal med 16. in 27. septembrom na OŠ Frana Erjavca, OŠ Milojke Štrukelj, POŠ Ledine in OŠ Solkan:

Vabilo seveda velja tudi otrokom in staršem drugih šol, saj lahko organizirate svoje PEŠBUS-e! Za informacije, nasvete in pomoč pišite na etm@nova-gorica.si. Youtube videi akcije:

Trase in urnike letošnjega PEŠBUS-a si lahko ogledate v spodnjih PDF dokumentih:

Foto: Mateja Pelikan

Prižig prazničnih luči & odprtje drsališča v Novi Gorici, 6.12. 2018 ob 17.00

|

Pred nami je praznični decembrski čas, ko se z dobrimi željami zazremo v leto, ki prihaja. Je tudi čas za druženje, sprostitev in obdarovanje najbližjih. S prižigom prazničnih luči in odprtjem drsališča v središču mesta se bo začel niz decembrskih prireditev v Novi Gorici.   URNIK 6. december      17.00–21.00 7.–23. december PON–ČET         12.00–20.00 PET                     12.00–22.00 SOB                      9.00–22.00 NED                     9.00–20.00 24. in 31. december            9.00–20.00 25. december–6. januar   9.00–22.00 Vstopnina na drsališče:1,50€ Izposoja drsalk: 1,50€ Drsanje na lastno odgovornost.

ELZINO KRALJESTVO, 26.12. 2018 ob 16.00; Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

VSTOP PROST Nekje za devetimi gorami in devetimi vodami je živel čarodej, ki je izumil posebno ogledalo. Kdorkoli se je pogledal vanj, je okoli sebe in v sebi opazil le slabe stvari, srce pa mu je okamenelo in postalo hladno kot led. Čarodej je bil nad svojim izumom tako navdušen, da je med poskakovanjem razbil ogledalo na tisoče koščkov, ki so odfrčali po vsem svetu. Na drugem koncu sveta, v nekem pravljičnem kraljestvu, pa je živela Elza, princesa, ki je s svojimi čarobnimi močmi lahko čarala led in sneg. S pomočjo svoje sestre Ane in njenega izbranca Krištofa se je naučila obvladovati svojo posebno sposobnost. V družbi nerodnega snežaka Olafa so se vedno veselo zabavali, vse dokler … … dokler delček razbitega ogledala ni priletel naravnost v oko princese Ane, Elzine sestre. Doslej prijazna in očarljiva Ana je postala hladna, zlobna in ošabna. Njena glavna naloga je bila, da je hotela spreti vse prijatelje. To bi ji skoraj uspelo. Toda Krištof, Olaf in njena sestra Elza so s pomočjo prijateljstva in ljubezni dokazali, da se lahko stopi še tako hladen led in ogreje še tako hladno srce. Pot do rešitve pa je bila vse prej kot lahka … Liki iz predstave so prevzeti iz Andersenove pravljice Ledena kraljica. 15.30 vrata 16.00 igrana predstava za otroke Trajanje predstave v izvedbi Mediastar group: 45 min

VLADO KRESLIN Z BELTINŠKO BANDO IN MALIMI BOGOVI, 26.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Na Božični koncert v Novo Gorico pride s svojo črno kitaro, Beltinško bando in Malimi bogovi – VLADO KRESLIN. Središče Nove Gorice bo zagotovo ponovno odmevalo z njegovimi že ponarodelimi pesmimi, s svojo prekmursko dušo in glasbo pa se nas bo dotaknil tako, kot zna le on. Konec 80ih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na Slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in povzročil, “da so ljudje upali spregovoriti v lastnem narečju”. S skupino Mali bogovi, ki je nastala v začetku 90ih, in z Beltinško bando je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – preteklost in sedanjost, lokalno in globalno.   Prodaja vstopnic (sedišča in stojišča): Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi svojim prijateljem podarite praznično doživetje! Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP mize s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb. Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov.   19.00 vrata 20.00 začetek koncerta 22.30 DJ Ney

PARNI VALJAK, 27.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Ne zamudite legendarnega koncerta. V Novo Gorico na koncertno prizorišče Novoletna doživetja – ogrevan premium šotor pred novogoriško mestno hišo – prihajajo PARNI VALJAK. Vrhunski glasbeni izvajalci zagotavljajo nepozaben večer, nabit z emocijami in doživetji. Vsekakor spektakularen koncert, ki ga nikakor ne gre zamuditi.   Prodaja vstopnic: Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi drugim podarite praznično doživetje! Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP miz s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb. Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov. 20.00 vrata in DJ Riki 21.00 začetek koncerta 23:00 DJ Riki

ROK'N'BAND & ZMELKOOW, 28.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

ROK ‘N’ BAND poslušalce s svojimi prepoznavnimi melodijami razveseljuje že vse od leta 1995 in svoj navdih črpa iz glasbe petdesetih let. Dej ruk’n me, Moja mlada ljubica, Tina, Nika, Vedno bom le tebe ljubil, Ostani še minuto, Verjemiin Rad jo imam, ljubim joje samo nekaj velikih uspešnic skupine, ki si je našla svoje zasluženo mesto na slovenskem glasbenem prizorišču. Prepoznavne melodije, iskren vokal, stilska oblačila in predvsem neizmerna energija so dejavniki, ki so prepričali mnoge. Skupina, z energičnim odrskim nastopom in karizmatično prezenco frontmana Roka Ferengje še danes ostaja v vrhu priljubljenosti in svojo uspešnost dokazuje s številnimi odlično obiskanimi koncerti po vsej Sloveniji. ZMELKOOW že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno tresejo slovensko glasbeno sceno. V tem času so izdali 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka. Posneli so nekaj najbolj odbitih videospotov in nanizali vrsto uspešnic, kot so Čau sonček, Bit(Smisel življenja …),Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo,Sentiš– navadni, Klub ljudi z resnimi težavami(Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija(Več kot spijemo …) itd. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv in iskren način.   Prodaja vstopnic: Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi drugim podarite praznično doživetje! Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP miz s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb. Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov. 20.00 vrata 20.30 Rok’n’band 22.30 Zmelkoow

NOVI FOSILI S KLAPO SKALA IN DARJO GAJŠEK, 29.12. 2018, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Najboljši žur za dobre stare čase. NOVI FOSILI, legendarna skupina, ki s svojo glasbo že desetletja navdušuje številne ljubitelje zabavne glasbe nekdanje skupne države, ponovno stopa na velike odre po Sloveniji. Ena najpopularnejših skupin v regiji bo tokrat nastopila z izjemno priljubljeno slovensko klapo Skala in s svetlolaso pevko in voditeljico Darjo Gajšek. Na turneji bomo slišali največje uspešnice Novih fosilov, kot so Za dobra stara vremena, Milena generacijo, Još te volim,E moj Saša, Košulja plava, Šuti moj dječače plavi, Ja sam za ples, Da te ne volim. Klapa Skala bo ob svoji najpopularnejši skladbi Tri dni sem ljubilin drugih uspešnicah v klapskem stilu pričarala mediteransko vzdušje, Darja Gajšek pa bo koncert popestrila s skladbami s svoje zadnje zgoščenke, s svojo mladostjo in energijo. Pravijo, da glasba ruši meje in združuje ter da jim je v glasbi pomembno le eno – prijetna melodija, kvalitetno besedilo in odlično petje. In vse to bo obiskovalcem ponujeno na njihovi skupni turneji po večjih mestih v Sloveniji. »Kombinacija mlade, prelepe in ljube osebe, kot je Darja Gajšek, zelo kvalitetnih pevcev Klape Skala in nas pravih fosilov je izjemna. Želja in ideja vseh nas je bila združiti vse generacije. Na naše koncerte prihajajo otroci, mame, očetje, babice in dedki. Smo mnenja, da danes vsem nam v tem izredno »hladnem«, brezčutnem in tehnološkem svetu manjka topline, zato je naš cilj skozi to generacijsko kombinacijo v pesmi povrniti prava čustva in ljubezen, saj ni dobre glasbe brez prave in globoke emocije. Ravno zato so fosilske pesmi tako imenovani evergrini, ker so ljudje v njih prepoznali čustva. Če nam uspe na koncertu združiti tri ali štiri generacije in da vsak od njih v sebi najde tisto pravo emocijo, smo naredili veliko dobrega. Želimo, da bo vsak odšel z našega koncerta oplemeniten in maksimalno zadovoljen«, so povedali Novi Fosili, ki se turneje izjemno veselijo.   Prodaja vstopnic (sedišča in stojišča): Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi drugim podarite praznično doživetje! Družba in kolektivi, ne spreglejte možnosti zakupa VIP miz s pogostitvijo v paketih za 6 ali 8 oseb. Starostna omejitev 16+, osebam mlajšim od 16 let je vstop dovoljen le v spremstvu staršev ali skrbnikov. 19.00 vrata 20.00 začetek koncerta 22.30 DJ Janko (disco 60′, 70′, 80′)

PRIHOD DEDKA MRAZA in program za otroke, 30.12. 2018 ob 16.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Ledena vila in škratek pomagač vaju bosta popeljala v zasneženi svet in pričarala pravo zimsko pravljico. Prisluhnili boste zgodbi s severa, skupaj oživeli pogumne junake ter se podali na predrzno dogodivščino v reševanju starega dobrega moža – enega in edinega Dedka Mraza. Dedek Mraz bo obiskal otroke, jih obdaril in skupaj bodo zapeli vsem znano pesem o zimi, dobrem možu in obdarovanju. VSTOP PROST Plesna predstava Plesne sanje: 10 min Igrana predstava v izvedbi skupine Fuldoro: 30 min 15.30 vrata 16.00 predstava za otroke

Urban Vidmar z bendom, Gunners & Bohem, 30.12. 2018 ob 20.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

Koncert z značajem 20.00 Urban Vidmar z bendom 21.00 Gunners – Guns n’ Roses tribute (Italija + Madžarska) 22.30 Bohem VSTOP PROST   Prepovedan vnos hrane in pijače v prireditveni šotor.

Silvestrovanje s ČUKI, 31.12. 2018 ob 22.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

22.00 DJ Mitch 22.30 Čuki VSTOP PROST   Prepovedan vnos hrane in pijače v prireditveni šotor.

Trije tenorji CLASSICO & poseben gost Slavko Ivančič, 1.1. 2019 ob 18.00, Ogrevan šotor pred mestno hišo

|

S ponosom predstavljamo prvi novoletni gala koncert v Novi Gorici, ki ga bodo letos oblikovali TRIJE TENORJI Vladimir Čadež, Tim Ribič in Hideyuki Suzuki ob spremljavi Natalije Šaver na klavirju, Carlosa Valderrame na tolkalih in Tanje Babnik na violončelu. Zasedbi CLASSICO se bo pridružil tudi posebni gost SLAVKO IVANČIČ. Ko se srečata klasična in sodobna zvrst glasbe je vsekakor velik užitek biti poleg. Srečno novo leto si letos voščimo na prvem novoletnem gala koncertu v Novi Gorici. Izkoristite znižane cene vstopnic ter tudi svojim prijateljem podarite praznično doživetje! Prodaja vstopnic (sedišča): Eventim, Petrol, Pošta Slovenija in na blagajni drsališča na Bevkovem trgu v Novi Gorici. 17.30 vrata 18.00 začetek koncerta