Neformalno izobraževanje


Mladim bomo s kontinuiranim programom predvidoma ob četrtkih v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica ponujali pestro ponudbo delavnic, predavanj in tečajev za pridobivanje čim večjega socialnega in izobrazbenega kapitala za kakovostno življenje na vseh področjih. Ponudbo, ki dopolnjuje formalni steber izobraževanja bomo usklajevali s potrebami in željami mladih ter potrebami trga dela tako v lokalnem okolju kot širše. Pri iskanju zunanjih sodelavcev za izvajanje programov bodo prednost imeli mladi, ki si želijo pridobiti delovne izkušnje na izbranem poklicnem področju. Na podlagi analize področja bomo ponudili širok nabor dejavnosti, ki pokrivajo vsa prednostna področja aktivne mladinske politike: izobraževanje, zaposlovanje in podjetništvo, bivanjske razmere mladih, zdravje in dobro počutje, participacija, prostovoljne dejavnosti, socialna vključenost, aktivno preživljanje prostega časa, mladi po svetu in ustvarjalnost in kultura.

Delavnica "Upravljanje časa pri iskanju novih poslovnih priložnosti in zaposlitve"

|

 

Karierni center FUDŠ v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica vabi na brezplačno delavnico »Upravljanje časa pri iskanju novih poslovnih priložnosti in zaposlitve«, v torek, 16. aprila 2019, ob 18:00 v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica.

Delavnico bo vodil izredni profesor dr. Andrej Raspor, ki predava na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ).

Vabljeni vsi, ki želite obogatit svoje znanje in pridobiti dodatne kompetence, kar vam bo v bodoče zagotovo pomagalo pri hitrejši zaposlitvi.

Obvezne predhodne prijave do petka 12. aprila 2019 na karierni.center@fuds.si

Jezikovna izmenjevalnica

|

Dogodek “Jezikovna izmenjevalnica”

Karierni center FUDŠ organizira v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica organizira »jezikovno izmenjevalnico«.

KJE: Mladinski center Nova Gorica

KDAJ: Četrtek, 4. aprila 2019 od 17.00 do 18.30

NAMEN:  Namen jezikovne izmenjevalnice je druženje ter učenje in osvežitev tujega jezika s tujimi študenti, ki so na izmenjavi v Novi Gorici.   Naš cilj je, da se na sproščen način znebimo strahu pred tujim jezikom. Jezikovna izmenejvalnica ne poteka kot tečaj učenja tujega jezika, ampak kot sproščen pogovor v angleškem jeziku o vsakdanjih tematikah.

Prva tema je »Moja dežela«, kjer  bomo našemu sogovorniku v angleškem jeziku predstavili Slovenijo, on pa nam svojo državo. Pri vsakem druženju pa jih bomo skupaj naučili še nekaj besed v Slovenščini.

Vabljeni torej vsi, ki bi radi  ob prijetnemu in sproščenemu druženju izpopolnili vašo angleščino in naučili tuje študente kakšno besedo v Slovenščini.

Dodatne informacije na telefonski številki 05 907 3461 ali na email naslovu karierni.center@fuds.si.

Mladi športnik, bodi še boljši!

|

Ob današnjem navalu informacij se pogosto soočamo z vprašanjem, kaj zdrav življenski slog sploh je.

 

Mladim športnikom želimo skozi 4 predavanja in delavnice približati tematiko zdrave prehrane, športnih prehranskih dodatkov, zdravega življenjskega sloga, sprostitvene tehnike in zasvojenosti.

 

Naš namen je, da bodo mladi po zaključenem projektu pridobili novo znanje, ki bi ga vključili v vsakdanje življenje in bi s tem pozitivno vplivali tudi na njihove športne rezultate in nadaljnjo športno kariero.

 

Po zaključku programa se bodo mladi znali zdravo prehranjevati, znali izbrati prave športne dodatke, se znali sprostiti ob stresnih situacijah in zdravo živeli.

 

Delavnice se bodo izvajale v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica na Bazoviški 4.

5.4.: delavnica o zdravi prehrani

12.4.: delavnica o športnih dodatkih

19.4.: delavnica o zdravem življenjskem slogu

26.4.: delavnica o sprostitvenih tehnikah

Vse delavnice bodo potekale od 14:30 do približno 16:30.

 

Program je financiran s strani Ministrstva za zdravje in v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica.

 

Udeležba brezplačna!

 

Kolegice

|

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?
Kolegice te vabimo, da jesen 2018 preživiš v naši družbi.

Vse iskalke prve zaposlitve, študentke višjih letnikov in druge mlade posameznice, stare do 29 let, vabimo, da se nam pridružite v klubu, ki deluje v vašem lokalnem okolju.

Prijave so možne do 5. 11. 2018.

Na kratko o Kolegicah 
Na Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, in sicer:

– V Novi Gorici: predvidoma ob torkih od 17.00 do 18.00 v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica (Bazoviška ulica 4) – prvo srečanje 6. 11. 2018.

Po šestih tednih od začetka delovanja kluba se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.
Na morebitna vprašanja odgovarjamo na e-naslovu kolegice@nefiks.si.

Projekt podpirata Urad za mladino Mestne občine Ljubljana in Urad Republike Slovenije za mladino.

Brezplačen začetni 20-urni tečaj španščine za mlade

|

Mladinski center Nova Gorica vabi mlade med 15. in 29. letom starosti na brezplačni 20 – urni začetni tečaj španščine, ki bo potekal ob torkih od 21.3.2019 dalje od 18:00 do 19:30 v naših prostorih. Španščina je danes eden najpopularnejših jezikov in tudi eden od najpogosteje govorjenih tujih jezikov na svetu. Tako ni več nič nenavadnega, če kot tuji jezik za sporazumevanje med sabo mladi uporabijo španščino namesto angleščine. Velja se je torej naučiti. In še zelo zabavno je lahko. Na tečaju bomo spoznali fraze lažje sporazumevanje, se naučili, kako se orientirati v mestu, na potovanju, kako in kaj naročiti v restavraciji, kaj si obleči, si ogledali film, se naučili kakšno pesem in še kaj zanimivega. Tečaj bo vodila Katja Stanič.V kolikor bodo prosta mestam, se tečaja udeležijo lahko tudi starejši od 29. leta. Obvezne predhodne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si