Neformalno izobraževanje


Mladim bomo s kontinuiranim programom predvidoma ob četrtkih v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica ponujali pestro ponudbo delavnic, predavanj in tečajev za pridobivanje čim večjega socialnega in izobrazbenega kapitala za kakovostno življenje na vseh področjih. Ponudbo, ki dopolnjuje formalni steber izobraževanja bomo usklajevali s potrebami in željami mladih ter potrebami trga dela tako v lokalnem okolju kot širše. Pri iskanju zunanjih sodelavcev za izvajanje programov bodo prednost imeli mladi, ki si želijo pridobiti delovne izkušnje na izbranem poklicnem področju. Na podlagi analize področja bomo ponudili širok nabor dejavnosti, ki pokrivajo vsa prednostna področja aktivne mladinske politike: izobraževanje, zaposlovanje in podjetništvo, bivanjske razmere mladih, zdravje in dobro počutje, participacija, prostovoljne dejavnosti, socialna vključenost, aktivno preživljanje prostega časa, mladi po svetu in ustvarjalnost in kultura.

Tečaji italijanščine

|

TEČAJI ITALIJANŠČINE

Vabljeni k vpisu v tečaje italijanščine za mlade od 15. do 29. leta starosti. V novembru bomo organizirali začetni tečaj italijanščine in nadaljevalni tečaj s poudarkom na konverzaciji, ki je namenjen tistim, ki že imajo predznanje jezika in bi želeli svoje znanje osvežiti. Tečaja sta brezplačna. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo. Tečaja bosta potekala dve šolski uri na teden, ob petkih popoldan, s pričetkom v novembru. Uro tečaja bomo določili naknadno, ko bomo oblikovali skupine. Obvezna prijava na info@mc-novagorica.si.

Moja vaza - delavnica 3d modeliranja

|

Vabljeni na delavnico, ki bo potekala 29.4.2021 od 17h do 18:30 preko Zoom-a. Namenjena je mladim med 15. in 29. letom starosti. Na online dogodku bodo udeleženci spoznali osnove modeliranja in programskega razmišljanja. Mlade želimo spodbuditi k razmišljanju izven okvirjev in jih naučiti, kako lahko v programskem jeziku oblikujejo lasten idelek za 3D tisk. Udeležencem delavnice bomo naknadno njihove izdelke (vaza za rože) s 3D tiskalnikom natisnili in jim jih naknadno poslali po pošti. Na dogodku boste nadgradili svoje IT kompetence, hkrati pa se boste nagradili s praktičnim izdelkom.
Delavnica je namenjena mladim med 15. in 29. letom starosti, katerim želimo v sproščenem vzdušju prikazati zabavnost, enostavnost in uporabnost kodiranja ter smiselnost poznavanja osnov programiranja, ki lahko koristijo pri modeliranju in 3D tisku.
Link do ZOOM boste pravočasno prijavljeni udeleženci dobili dan pred dogodkom. Število udeležencev je omejeno.
Delavnica poteka v sodelovanju z Zavodom Nefiks in je za udeležence brezplačna.

 

Brezplačni tečaj nemškega jezika za mlade

|

Ali vas od nekdaj mika, da bi znali naročiti kavo in Sacher torto na Dunaju ali klobase na Oktoberfestu, a se vam nemščina zdi pretežka? Vabimo vas na začetni 20 – urni začetni tečaj, kjer se lahko prepričate, da nemški jezik ni noben bav-bav. Tečaj je brezplačen in je namenjen mladim od 18. do 29. leta starosti. Število mestje omejeno na 10, zato pohitite s prijavami. Tečaj bo potekal ob sredah od 16:30 do 18:45. Predviden začetek je 21.4.2021. Prijave in dodatne informacije na info@mc-novagorica.si in na 040/234-423.

Tečaj kitare

|

Mlade glasbene navdušence vabimo k vpisu v individualni tečaj igranja na kitaro. Tečaj je primeren tako za popolne začetnike kot za tiste, ki že imajo predznanje in poteka eno šolsko uro na teden. Učenje temelji na spoznavanju akordov, različnih ritmov in tehnik igranja in je prilagojeno posamezniku. Vpišejo se lahko otroci in mladi do 29. leta starosti. Začnemo v mesecu marcu.  Mentor tečaja je Matija Frandolič. Cena: 15 € na šolsko uro. Za dodatne informacije in vpis nas pokličite na 040/234-423 ali pišite na romina.kersevan@mc-novagorica.si.

 

Razpis štipendij

|

Dijaki in študentje imate do 29.10. čas za oddajo vloge za štipendijo, ki je namenjena tistim, ki dosegajo nadpovprečne študijske uspehe in se hkrati uspešno vključujejo v športne, kulturne ali humanitarne dejavnosti. Več si preberite na povezavi:https://www.student.si/studij-in-kariera/fundacija-leona-stuklja-razpisala-stipendije-za-dijake-in-studente/?cn-reloaded=1&fbclid=IwAR3fwiILcyC6KRXzzT3nkICpL5Y_Xxp-0mhnaanpDQs-wM3-CKvLmkvdNfs

Brezplačno online usposabljanje za projektnega vodjo

|

Mladi! Ponuja se vam priložnost za udeležbo na prvem brezplačnem online usposabljanju za projektnega vodjo v Goriški regiji! Več infomacij o usposabljanju najdete na: http://www.druzbenespremembe.org/usposabljanja

Prijave zbirajo do 23. oktobra 2020.

Tečaj arhitekturnega risanja

|

TEČAJ ARHITEKTURNEGA RISANJA

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s šolo Art tečaji vabi k vpisu na TEČAJ ARHITEKTURNEGA RISANJA.

Tečaj bo potekal ob sredah med 16:00 in 18:15 uro z začetkom 4. marca 2020. Vsak termin je zaključena celota in poteka 3 šolske ure. Program bo potekal 7 zaporednih sred, v primeru praznika ali počitnic se premakne na naslednjo sredo. Skripto za tečaj boste prejeli na prvi uri tečaja. Tečaj je namenjen pripravi na likovni sprejemni izpit na FA smer arhitektura in urbanizem in FD smer notranji interier ter GF smer arhitektura.

Cena tečaja: 200 € na udeleženca

Na tečaj prinesite naslednji material: A3 risalne liste, svinčnik, radirko, šilček, ravnilo, lepilo…

Več o programu si lahko preberete na:

https://art-tecaji.com/likovni-sprejemni-izpit/fakulteta-za-arhitekturo/

https://art-tecaji.com/likovni-sprejemni-izpit/fakulteta-za-dizajn/

Prijave na tečaj zbiramo na:

info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423.

 

 

 

Tečaj hitrega branja "Power reading"

|

TEČAJ »POWER READING JUNIOR« od 9. do 13. leta

Izboljšajte hitrost branja in učenja, koncentracijo in učinkovitost.

  • Imate polno angažiranega juniorja?
  • Želite, da pridobi na bralni kondiciji, da bo lahko v krajšem času obvladal šolsko gradivo?
  • Imate občutek, da vaš otrok bere počasi?
  • Menite, da bi lahko izboljšal pomnjenje prebranega?
  • Se med branjem dolgočasi?
  • Mu pozornost večkrat »odplava«?
  • Ni ravno ljubitelj branja?
  • Želite, da bi bral hitreje in s tem premagal ovire za branje.
  • Pogosto odlaša z branjem in s tem izgublja veliko časa.
  • Ima morda blago obliko disleksije?

Kaj pa, če bi lahko za vse to porabil polovico ali celo do nekajkrat manj časa?

Tečaj bo potekal v soboto, 7.3.2020 od 9h do 14h in v soboto, 14.3.2020 od 9h do 14h v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica.

Trajanje: 12 šolskih ur

Cena 146,60 € na udeleženca

Možnost plačila na 2 obroka. Pri prijavi 2 otrok iz iste družine ima drugi 15% popust.

Prijave na:

info@mc-novagorica.si 040/234-423

Tečaj izvaja Inštitut KRATOS

ZAKAJ HITRO BRANJE? Boljša koncentracija, razumevanje in pomnjenje ter izrazito boljša učinkovitost. Recimo, da ste povprečno hiter bralec torej preberete povprečno 0,6 strani na minuto, to pomeni, da potrebujete za 100 strani (srednje zahtevnega teksta) 3 ure (neprekinjenega branja!). Če pohitrite svoje branje za min 2 krat bi to pomenilo, da preberete 100 strani v eni uri.

»Zavod RS za šolstvo je izdal pozitivno mnenje o uporabnosti in ustreznosti metode Power Reading.«

Brezplačen osnovni tečaj italijanščine

|

V sodelovanju z italijansko Associazione Examina vabimo vse zainteresirane k vpisu v osnovni tečaj italijanščine, ki bo potekal ob sredah od 19h do 21h v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica. Tečaj je brezplačen. Prijavite se lahko na associazione.examina@gmail.com ali na info@mc-novagorica.si. Uvodno srečanje bo 6. novembra.

Kolegice v Novi Gorici

|

Mlade iskalke zaposlitve, ne spreglejte: S KOLEGICAMI POGUMNO NA TRG DELA!

Vabljene k projektu, ki povezuje mlade ženske z mentoricami, ki so zaposlene na poklicnih področjih, ki vas zanimajo.

ZA KOGA?
Za mlade iskalke prve zaposlitve in študentke višjih letnikov, ki želite:
– spoznati delovno področje, ki vas zanima,
– sodelovati z mentorico, ki je zaposlena na področju, ki vas zanima,
– pridobiti nove izkušnje,
– se preizkusiti v skupinskem delu.

KDAJ?
Vsak petek ob 18. uri

KJE?
Mladinski Center Nova Gorica

PRIJAVE do ponedeljka, 30. 9. 2019 oziroma do zapolnitve mest (12 udeleženk).

Prijave: https://app.nefiks.si/activity/1211
Če želiš postati vodja Kolegic v Novi Gorici, se prijavi tukaj: https://app.nefiks.si/activity/540

INFO: www.talentiran.si/kolegice in kolegice@nefiks.si

 

Delavnica "Upravljanje časa pri iskanju novih poslovnih priložnosti in zaposlitve"

|

 

Karierni center FUDŠ v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica vabi na brezplačno delavnico »Upravljanje časa pri iskanju novih poslovnih priložnosti in zaposlitve«, v torek, 16. aprila 2019, ob 18:00 v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica.

Delavnico bo vodil izredni profesor dr. Andrej Raspor, ki predava na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ).

Vabljeni vsi, ki želite obogatit svoje znanje in pridobiti dodatne kompetence, kar vam bo v bodoče zagotovo pomagalo pri hitrejši zaposlitvi.

Obvezne predhodne prijave do petka 12. aprila 2019 na karierni.center@fuds.si

Jezikovna izmenjevalnica

|

Dogodek “Jezikovna izmenjevalnica”

Karierni center FUDŠ organizira v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica organizira »jezikovno izmenjevalnico«.

KJE: Mladinski center Nova Gorica

KDAJ: Četrtek, 4. aprila 2019 od 17.00 do 18.30

NAMEN:  Namen jezikovne izmenjevalnice je druženje ter učenje in osvežitev tujega jezika s tujimi študenti, ki so na izmenjavi v Novi Gorici.   Naš cilj je, da se na sproščen način znebimo strahu pred tujim jezikom. Jezikovna izmenejvalnica ne poteka kot tečaj učenja tujega jezika, ampak kot sproščen pogovor v angleškem jeziku o vsakdanjih tematikah.

Prva tema je »Moja dežela«, kjer  bomo našemu sogovorniku v angleškem jeziku predstavili Slovenijo, on pa nam svojo državo. Pri vsakem druženju pa jih bomo skupaj naučili še nekaj besed v Slovenščini.

Vabljeni torej vsi, ki bi radi  ob prijetnemu in sproščenemu druženju izpopolnili vašo angleščino in naučili tuje študente kakšno besedo v Slovenščini.

Dodatne informacije na telefonski številki 05 907 3461 ali na email naslovu karierni.center@fuds.si.

Mladi športnik, bodi še boljši!

|

Ob današnjem navalu informacij se pogosto soočamo z vprašanjem, kaj zdrav življenski slog sploh je.

 

Mladim športnikom želimo skozi 4 predavanja in delavnice približati tematiko zdrave prehrane, športnih prehranskih dodatkov, zdravega življenjskega sloga, sprostitvene tehnike in zasvojenosti.

 

Naš namen je, da bodo mladi po zaključenem projektu pridobili novo znanje, ki bi ga vključili v vsakdanje življenje in bi s tem pozitivno vplivali tudi na njihove športne rezultate in nadaljnjo športno kariero.

 

Po zaključku programa se bodo mladi znali zdravo prehranjevati, znali izbrati prave športne dodatke, se znali sprostiti ob stresnih situacijah in zdravo živeli.

 

Delavnice se bodo izvajale v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica na Bazoviški 4.

5.4.: delavnica o zdravi prehrani

12.4.: delavnica o športnih dodatkih

19.4.: delavnica o zdravem življenjskem slogu

26.4.: delavnica o sprostitvenih tehnikah

Vse delavnice bodo potekale od 14:30 do približno 16:30.

 

Program je financiran s strani Ministrstva za zdravje in v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica.

 

Udeležba brezplačna!

 

Kolegice

|

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?
Kolegice te vabimo, da jesen 2018 preživiš v naši družbi.

Vse iskalke prve zaposlitve, študentke višjih letnikov in druge mlade posameznice, stare do 29 let, vabimo, da se nam pridružite v klubu, ki deluje v vašem lokalnem okolju.

Prijave so možne do 5. 11. 2018.

Na kratko o Kolegicah 
Na Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, in sicer:

– V Novi Gorici: predvidoma ob torkih od 17.00 do 18.00 v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica (Bazoviška ulica 4) – prvo srečanje 6. 11. 2018.

Po šestih tednih od začetka delovanja kluba se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.
Na morebitna vprašanja odgovarjamo na e-naslovu kolegice@nefiks.si.

Projekt podpirata Urad za mladino Mestne občine Ljubljana in Urad Republike Slovenije za mladino.

Brezplačen začetni 20-urni tečaj španščine za mlade

|

Mladinski center Nova Gorica vabi mlade med 15. in 29. letom starosti na brezplačni 20 – urni začetni tečaj španščine, ki bo potekal ob torkih od 21.3.2019 dalje od 18:00 do 19:30 v naših prostorih. Španščina je danes eden najpopularnejših jezikov in tudi eden od najpogosteje govorjenih tujih jezikov na svetu. Tako ni več nič nenavadnega, če kot tuji jezik za sporazumevanje med sabo mladi uporabijo španščino namesto angleščine. Velja se je torej naučiti. In še zelo zabavno je lahko. Na tečaju bomo spoznali fraze lažje sporazumevanje, se naučili, kako se orientirati v mestu, na potovanju, kako in kaj naročiti v restavraciji, kaj si obleči, si ogledali film, se naučili kakšno pesem in še kaj zanimivega. Tečaj bo vodila Katja Stanič.V kolikor bodo prosta mestam, se tečaja udeležijo lahko tudi starejši od 29. leta. Obvezne predhodne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si