Neformalno izobraževanje


Mladim bomo s kontinuiranim programom predvidoma ob četrtkih v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica ponujali pestro ponudbo delavnic, predavanj in tečajev za pridobivanje čim večjega socialnega in izobrazbenega kapitala za kakovostno življenje na vseh področjih. Ponudbo, ki dopolnjuje formalni steber izobraževanja bomo usklajevali s potrebami in željami mladih ter potrebami trga dela tako v lokalnem okolju kot širše. Pri iskanju zunanjih sodelavcev za izvajanje programov bodo prednost imeli mladi, ki si želijo pridobiti delovne izkušnje na izbranem poklicnem področju. Na podlagi analize področja bomo ponudili širok nabor dejavnosti, ki pokrivajo vsa prednostna področja aktivne mladinske politike: izobraževanje, zaposlovanje in podjetništvo, bivanjske razmere mladih, zdravje in dobro počutje, participacija, prostovoljne dejavnosti, socialna vključenost, aktivno preživljanje prostega časa, mladi po svetu in ustvarjalnost in kultura.
Letos smo izvedli že sledeče aktivnost:

– delavnica »Kako narediti dober prvi vtis« (v sodelovanju s FUDŠ),
– delavnica »oTREsi stres (v sodelovanju s FUDŠ),
– 20-urni nadaljevalni tečaj italijanskega jezika,
– predavanje o LCHF prehrani.

Tečaj šivanja

|

various scattered sewing tools of a seamstress

V okviru programa »Več kot znaš, več odprtih vrat imaš« vabimo mlade med 15. in 29. letom na delavnici s področja šivanja. Prvo srečanje bo v četrtek, 16.11.2017, drugo pa po dogovoru z mentorico. Na prvi delavnici se bomo naučili ročno šivati, pri čemer bomo pridobili znanja, ki so uporabna v vsakdanjem življenju (šivanje gumba, luknje na oblačilu, napeljevanje elastike…). Na drugem srečanju bomo sami zašili tudi manjši izdelek, nakupovalno torbo. Spoznali bomo sestavne dele šivalnega stroja in kako se ga uporablja. Vsak se bo naučil šivati s šivalnim strojem in si zašil svoj izdelek. S seboj prinesite oblačila z napakami in blago, ki ga boste uporabili za svoj izdelek.

Udeležba na delavnicah je brezplačna. Vodila ju bo Irena Božič.

Število mest je omejeno.

Obvezne prijave na info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423.

Brezplačni začetni tečaj nemščine

|

V okviru programa “Več kot znaš, več odprtih vrat imaš”, vabimo mlade med 15. in 29. letom k vpisu na 30-urni začetni tečaj nemščine. Tečaj začne 7.11.2017 in bo potekal ob torkih popoldan po tri šolske ure, od 16:30 do 18:45. Udeležba je brezplačna. Prijave zbiramo na 040/234-423 in na info@mc-novagorica.si.