Neformalno izobraževanje


Mladim bomo s kontinuiranim programom predvidoma ob četrtkih v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica ponujali pestro ponudbo delavnic, predavanj in tečajev za pridobivanje čim večjega socialnega in izobrazbenega kapitala za kakovostno življenje na vseh področjih. Ponudbo, ki dopolnjuje formalni steber izobraževanja bomo usklajevali s potrebami in željami mladih ter potrebami trga dela tako v lokalnem okolju kot širše. Pri iskanju zunanjih sodelavcev za izvajanje programov bodo prednost imeli mladi, ki si želijo pridobiti delovne izkušnje na izbranem poklicnem področju. Na podlagi analize področja bomo ponudili širok nabor dejavnosti, ki pokrivajo vsa prednostna področja aktivne mladinske politike: izobraževanje, zaposlovanje in podjetništvo, bivanjske razmere mladih, zdravje in dobro počutje, participacija, prostovoljne dejavnosti, socialna vključenost, aktivno preživljanje prostega časa, mladi po svetu in ustvarjalnost in kultura.
Letos smo izvedli že sledeče aktivnost:

– delavnica »Kako narediti dober prvi vtis« (v sodelovanju s FUDŠ),
– delavnica »oTREsi stres (v sodelovanju s FUDŠ),
– 20-urni nadaljevalni tečaj italijanskega jezika,
– predavanje o LCHF prehrani.

BREZPLAČNI ZAČETNI TEČAJ NEMŠČINE

|

V okviru programa “Več kot znaš, več odprtih vrat imaš”, vabimo mlade med 15. in 29. letom k vpisu na 30-urni začetni tečaj nemščine. Tečaj začne 24.10.2017 in bo potekal ob torkih popoldan po tri šolske ure, od 16:30 do 18:45. Udeležba je brezplačna. Prijave zbiramo na 040/234-423 in na info@mc-novagorica.si.

Ruščina za mlade

|

Mladinski center Nova Gorica vabi mlade med 15. in 29. letom na kratek brezplačen tečaj ruskega jezika, ki bo potekal med 21.8. in 25.8.2017 od 17h do 19h. Predznanje ni potrebno.

Obvezna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si. Število mest je omejeno!

Predavanje: Premagaj strah in stres ter osvobodi svoj potencial

|

DATUM: 28. 8. 2017 (POPRAVLJENO) od 18:00 do 19:30

Mlade med 15. in 29. letom vabimo na brezplačno predavanje Andreja Pešca, ki je univ. dipl. politolog in deluje kot predavatelj, mentor in life coach. Na predavanju boste izvedeli sledeče:
– kako razviti neustrašnost in resnično svobodo,
– odpravi tremo pred javnim nastopanjem,
– kakšna je vloga stresa in čustev,
– kako do izjemnih rezultatov v karieri, šoli in športu,
– osebni primeri in praktične rešitve,
– kaj vse vpliva na našo percepcijo,
– kako spremeniti naše podzavestne programe,
– trajno premagaj svoje največje strahove,
– kaj o strahu pravi starodavna modrost,
– najdi pravo ravnovesje, uspeh in srečo.

Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Delavnica tehnik uspešne komunikacije

|

29.8.2017 ob 10h

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s Kariernim centrom Šolskega centra Nova Gorica vabi organizira brezplačno delavnico za mlade od 15. do 29. leta.

Se pogosto soočate z občutkom, da vas ljudje ne razumejo, da se ne znate ali zmorete ustrezno in dovolj natančno izraziti?

Nekateri ljudje se rodijo kot dobri govorci, večina pa to postane po tem, ko osvoji temeljne tehnike uspešne komunikacije.

Na delavnici bomo spoznavali temelje učinkovite komunikacije, reprezentacijski sistem VAKOG in ugotavljali, katere veščine komunikacije ustrezajo vizualnim, auditivnim in kinestetičnim tipom. Na praktičnih primerih se bomo urili tudi v aktivnem poslušanju in improvizaciji.

Obvezne predhodne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.