Prosti čas


POGUMNA IN UNIKATNA

|

Dekliški krogi so vedno varen in podporen prostor, kjer ni prostora za obsojanje. S svojo prisotnostjo, deljenjem zgodb, izzivov, občutkov se odpirajo različne teme, ki sprožajo zdravljenje in opolnomočenje pri posameznicah in skupini. Okvir je vedno določen, ker pa so dinamika skupine in njihove potrebe zelo različne, razvijamo tudi fleksibilnost in prisluh potrebam vseh.

Prek vseh aktivnosti se vračamo nazaj k sebi, raziskujemo in delimo našo resnico, se učimo najti in prisluhniti modrosti, ki je že v nas in izhajati iz sebe. Naša resnica je pomembna, prav tako pa je pomembna resnica sočloveka, s katerim soustvarjamo. Ozaveščamo strpnost in empatičnost.

Vse to počnemo skozi pogovor, meditacijo, ples in risanje.
Naše tkanje in popotovanje vključuje naslednje tematike:

 • PUNCA PUNCI – KROG PRISTNOSTI IN PRISOTNOSTI
 • KAKO DRAGOCENA JE MOJA ENERGIJA? Kam in komu jo dajem? Kaj me hrani in kaj izčrpava?
 • IZDELAVA TALISMANA MOČI – moje sidro, ki me povabi k sebi
 • KJE NAJDEM SVOJO VREDNOST; zunaj ali znotraj sebe?
 • SOCIALNA OMREŽJA – kaj mi dajejo in kaj odvzemajo?
 • ČUTIM SVOJE MEJE?
 • EKSPERIMENT TELEFON – kdo sem brez?
 • FOKUSIRANO IN LAHKOTNO UČENJE
 • RAZCVET NAJSTNICE (pomlad in povezava s ciklom)

Teme na delavnici se prilagodijo glede na starostno sestavo in interes prijavljenih.

Podpiramo se z zdravo hrano, vmes pa si dovolimo malo sladkega crkljanja.

Izvajalki delavnice:

Petra Aškerc – univ. dipl. pedagoginja, voditeljica srčnih meditacij in ljubiteljica zelene magije ter dreves. Najstnice spodbujam, da poiščejo svojo izvorno noto in gradijo na svojih močnih področjih.

Marjanca Potočin – univ. dipl. soc. delavka in dipl. prehranska svetovalka, univ. dipl. soc. delavka in dipl. prehranska svetovalka,. Večna raziskovalka življenja in vsega lepega. Raziskujem notranje in zunanje svetove. Rada se povezujem z naravo, z njenimi ritmi, starodavnimi znanji in uživam v vseh odtenkih zelenega in cvetočega. V svet želim prinesti več radosti.

Delavnica bo potekala v soboto, 20.4.2024 od 10h do 17h v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica, Bazoviška 4 (pod tribunami).

Obvezne prijave do zasedbe prostih mest na:

maja.birsa@mc-novagorica.si  ali 05 333 40 20 kamor nam sporočite:

 • ime in priimek udeleženke
 • starost
 • kontaktno GSM številko in mail  starša ali skrbnika za obveščanje o dogodku

DELAVNICA TER KOSILO IN PRIGRIZKI SO ZA UDELEŽENKO BREZPLAČNI.

VEČERNI FOTOPOTEP PO NOVI GORICI

|

Vabljeni na večerni fotopotep po Novi Gorici v torek, 22.8.2023 od 18:30 do 20:00. Zbirno mesto je pred Mladinskim centrom Nova Gorica, nato se bomo odpravili na sprehod po Novi Gorici in pod strokovnim mentorstvom lovili v objektiv mestne utrinke. S seboj prinesite fotoaparat. Dogodek je brezplačen. V primeru dežja se dogodek prestavi na 29. 8. 2023, Obvezna prijava na info@mc-novagorica.si.

POTOPISNO PREDAVANJE NACIONALNI PARKI HRVAŠKE

|

Hrvaško Slovenci poznamo predvsem kot obmorsko destinacijo, kamor se odpravimo na poletne počitnice, vendar a ste vedeli, da premore naša južna soseda tudi kar osem nacionalnih parkov? Med prvomajskimi prazniki leta 2021, ko so bila potovanja v bolj oddaljene kraje zaradi protikoronskih ukrepov izredno omejena, sta Dejan in Tina raziskovala hrvaške nacionalne parke. V potopisnem predavanju bomo tako obiskali Paklenico, park poln kanjonov in naravnih plezalnih sten, nacionalna parka Krko in Plitvice, kjer najdemo številne slapove, tolmune in bogato floro ter favno, za konec pa še relativno neznan park Risnjak v bližini hrvaško-slovenske meje. Pridite in spoznajte drugačno stran naše južne sosede! Potopisno predavanje, ki ga bo vodila Tina Škorjanc, bo v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica 4. julija 2023 ob 20h. Spremljate pa ga lahko tudi preko sledeče Zoom povezave:

https://us06web.zoom.us/j/85019968147?pwd=QXoxZ1ZVNHh5RDFmNklqWUl3QWt3Zz09

Meeting ID: 850 1996 8147

Passcode: 198881

Vabljeni!

POTOPISNO PREDAVANJE: MADEIRA, OTOK VEČNE POMLADI

|

 

Vabljeni na potopisno predavanje o Madeiri, ki bo potekalo preko spletne platforme Zoom. Obvezna prijava na info@mc-novagorica.sVabimo vas na potopisno predavanje o Madeiri, ki bo potekalo preko spletne platforme Zoom. Povezava je sledeča:
https://us06web.zoom.us/j/88679002444…
Meeting ID: 886 7900 2444
Passcode: 492645
i.

Predavanje bo vodila Tina Škorjanc. Zaradi milega podnebja, dobrih (nizkocenovnih) letalskih povezav in raznolikih naravnih lepot je zmeraj pravi čas za obisk Madeire! Ta portugalski biser se ponaša s številnimi pohodnimi potmi, med katerimi so mnoge speljane ob t.i. levadah, kanalih, po katerih iz vlažnejšega severa voda priteka na sušnejši jug. Hribovita in večno zelena pokrajina pa ne očara zgolj na pohodih, temveč tudi med senzacionalnimi vožnjami po otoku, saj so ceste speljane skozi številne tunele, mostove, viadukte. Na potopisnem predavanju bomo občudovali premnoge slapove, občutili mističnost gozda Fanal v megli, osvojili najvišji vrh otoka Pico Ruivo, obiskali najvišji klif v Evropi, Cabo Girao, in poskušali lokalno in nam po večini neznano sadje. Ali ste vedeli, da so anona, medlar in ananasbanana vrste sadja? V Porto Monizu nas bodo fascinirali lavini bazenčki, v Sao Laurencu se bomo sprehodili ob mogočnih klifih, pripešačili pa bomo tudi do Nunske doline, kamor so se v preteklosti pred pirati zatekale nune. Za konec se bomo v glavnem mestu Funchal prepustili prazničnemu vzdušju in Guinnessovemu rekorderju med novoletnimi ognjemeti. Vljudno vabljeni!

POTOPISNO PREDAVANJE - MALTA IN CIPER

|

Vabljeni na brezplačno potopisno predavanje o Malti in Cipru, ki bo 23. januarja 2023 ob 17h. Potekalo bo v živo, v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica in preko spleta.

Iščete idejo za ugoden in pester poletni dopust? Pridružite se nam na potopisnem predavanju, kjer bomo skupaj odkrivali dva mediteranska bisera, Ciper in Malto. Državici imata precej skupnega: obe sta bili v zgodovini pogosta tarča osvajalcev, obe sta nekdanji britanski koloniji, na obeh se plačuje v Evrih. Obe sta tudi priljubljeni poletni turistični destinaciji z neštetimi plažami, restavraciji in bari. A v tem potopisnem predavanju bomo spoznavali manj stereotipne strani teh dežel. Na Malti bomo obiskali nekdanjo prestolnico Mdino in trenutno prestolnico Valetto, odpravili se bomo na manj poseljen otok Gozo, seveda pa bomo našli čas tudi za kopanje na več plažah na otoku. Na Cipru bomo v osrednjem goratem delu iskali stare bizantinske samostane, prečkali bomo mejo med grškim in turškim delom v edini deljeni prestolnici na svetu, kupovali bomo rožiče in občudovali ene najlepših mozaikov na Mediteranu iz 3. stoletja. Svojo potovalno izkušnjo nam bo predstavila Tina Skorjanc.

Povezava na dogodek preko spletne platforme Zoom: https://us06web.zoom.us/j/89486688999?pwd=b1F2N1VRVEYwQmE0REsvWXRhNGk5QT09

Meeting ID: 894 8668 8999
Passcode: 201150

Vljudno vabljeni!

BREZPLAČNI TEČAJ ITALIJANŠČINE ZA MLADOSTNIKE

|

Mlade med 11. in 15. letom starosti vabimo na brezplačen tečaj italijanščine, ki bo potekal v času počitnic, od 11. do 15.7.2022 ob 14h do 15:30. Naučili se boste nekaj osnovnih besed in spoznali ta zanimiv romanski jezik. Obvezne predhodne prijave na info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423. Tečaj bo potekal v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica. Število mest je omejeno!

ROADTRIP PO AZURNI OBALI IN PROVANSI

|

Le kakih šest ur vožnje iz Nove Gorice je potrebnih, da dosežemo italijansko-francosko mejo. Prvi pokrajini, v kateri prispemo po prestopu meje, sta Azurna obala in Provansa. V potopisnem predavanju bomo obiskali nekaj večjih mest kot sta Nica in Marseille, pravi zgodovinski zakladnici. Pobližje bomo spoznali tudi nekaj naravnih biserov: nacionalni park Calanques in ornitološki raj v močvirnatem območju Camargue. Seznanili se bomo tudi z zapuščino umetnikov, ki so v teh krajih živeli in ustvarjali (van Gogh, Cezanne). Za konec pa bomo skočili še v drugo najmanjšo državo na svetu, Monako. Na pot nas bo popeljala Tina Škorjanc. Potopisno predavanje je brezplačno. Potekalo bo 4. aprila 2022 ob 19h preko Zoom-a.
Zoom povezava na predavanje: https://us06web.zoom.us/j/83528255934…
Meeting ID: 835 2825 5934
Passcode: 098439
Vabljeni!

SLIKOVITA MESTA, ODMAKNJENE VASICE IN PEŠČENE PLAŽE PORTUGALSKE

|

1.12.2021 ob 19h vas vabimo na brezplačno potopisno potovanje na Portugalsko, kamor nas bo popeljala Tina Škorjanc.

Portugalci so znameniti pomorščaki, pridelovalci portovca, ljubitelji morske hrane, navdušeni deskarji na vodi, proizvajalci plute in potomci prvega imperija na svetu. Vabimo vas na zahodni del Iberskega polotoka, kjer bomo pot začeli v hriboviti in slikoviti prestolnici Lizboni. Potem pa bomo stopili nazaj v času in obiskali barvito srednjeveško mestece Óbidos, pod Unescom zaščitene srednjeveške samostane v Alcobaci in Batalhi ter mavrski grad v Sintri iz 8. stoletja. Po lekciji iz srednjeveške zgodovine se bo prileglo poležavanje ob atlantski obali v Nazaréju, nazdravljanje s portovcem v dolini reke Duoro in odkrivanje ljubke vasice Piodao. Popotovanje bomo zaključili v drugem največjem mestu, v Portu, od koder bomo poleteli nazaj proti domu. Predavanje bo potekalo preko Zoom povezave:

https://us06web.zoom.us/j/83065977645?pwd=Mkw3ZHU4UExvVzZMRGpKVzZyUm1NZz09

Meeting ID: 830 6597 7645
Passcode: 720900

 

POTOPISNO PREDAVANJE O ŠRILANKI

|

Vabljeni na brezplačno potopisno predavanje o Šrilanki, ki bo 14.10.2021 ob 19h  preko spletne platforme Zoom. Tina Škorjanc, ki nam bo otok predstavila, pravi tako: “Šrilanka je otok, čigar oblika in geografska lega sta mu prislužili nadimek biser indijskega oceana. S tremi sošolci smo namesto poležavanja ob sicer krasnih šrilanških plažah izbrali aktivno potovanje po osrednjem in južnem delu otoka. Pot nas je vodila mimo obmorskega Negomba do sirotišnice slonov Pinnawala in naprej do Dambulle, pod Unescom zaščitenega kompleksa jamskih budističnih templjev. S precej truda smo priplezali tudi na vrh Sigiriye, kjer je bila pred 1500 leti kraljeva palača. Zadnje atome moči smo porabili za vzpon na dobrih 2200 metrov visok Adamov vrh, ki ga ob vznožju obdajajo znamenite čajne plantaže. Obiskali smo tudi mesto Kaindy, kjer v enem izmed templjev hranijo Budin zob, in mesto Galle, kjer smo si ogledovali zapuščino Portugalcev. Za konec poti smo uživali še v pedikuri z ribicami na reki Madu Ganga, potem pa odleteli nazaj v realnost in novim študijskim obveznostim naproti. “
Dogodek je brezplačen. Dostop do povezave:
https://us06web.zoom.us/j/81331043888?pwd=NVN3V01pbEdVcm1KOENzdS9nTEFGUT09
Meeting ID: 813 3104 3888
Passcode: 685228

MCjeva ŠAHOVSKA SIMULTANKA

|

V petek 8. 10. 2021 ob 13:45 v Mladinskem centru organiziramo ŠAHOVSKO SIMULTANKO.

Prijave zbiramo na 040 234 423 oz info@mc-novagorica.si.

 

POTOPISNO PREDAVANJE - GRČIJA Z JAVNIM PREVOZOM V KORONSKEM LETU 2020

|

Grčija je ena najpopularnejših turističnih destinacij v Evropi, a tik po odprtju mej za tuje turiste junija 2020 je samevala kot že dolgo ne. V potopisnem predavanju vam bo Tina Škorjanc pokazala atensko Akropolo in znamenite samostane v Meteori brez hord turistov. Razkrila vam bo tudi nekaj krajev, kamor bolj kot turisti zahajajo domačini, med drugim jezero Vouliagmeni in sosesko Chalandri, kjer je obiskala svojo grško prijateljico. Pot bomo nadaljevali na otok Naxos. Tam bomo osvojili najvišji vrh Kikladov, Zevsovo goro, in zaplavali v Egejskem morju. Zaključili bomo na severu države v mestu Thessaloniki oz. Solun in na plažah polotoka Halkidiki. Pridružite se nam preko Zoom povezave:
https://us06web.zoom.us/j/83723153836…
Meeting ID: 837 2315 3836
Passcode: 028701
Predavanje je brezplačno.

 

BREZPLAČNI TEČAJ NEMŠČINE ZA MLADOSTNIKE

|

Mlade med 11. in 15. letom starosti vabimo na brezplačen tečaj nemščine, ki bo potekal v času počitnic, od 5. do 9.7.2021 ob 14h do 15:30. Naučili se boste nekaj osnovnih besed in spoznali ta zanimiv germanski jezik. Obvezne predhodne prijave na info@mc-novagorica.si. Tečaj bo potekal v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica. Število mest je omejeno!

ŠRILANKA - POTOPISNI PREDAVANJE

|

Vabljeni na brezplačno potopisno predavanje o Šrilanki, ki bo 14.7.2021 ob 19h v prostorih Mladinskega  centra Nova Gorica. Tina Škorjanc, ki nam bo otok predstavila, pravi tako: “Šrilanka je otok, čigar oblika in geografska lega sta mu prislužili nadimek biser indijskega oceana. S tremi sošolci smo namesto poležavanja ob sicer krasnih šrilanških plažah izbrali aktivno potovanje po osrednjem in južnem delu otoka. Pot nas je vodila mimo obmorskega Negomba do sirotišnice slonov Pinnawala in naprej do Dambulle, pod Unescom zaščitenega kompleksa jamskih budističnih templjev. S precej truda smo priplezali tudi na vrh Sigiriye, kjer je bila pred 1500 leti kraljeva palača. Zadnje atome moči smo porabili za vzpon na dobrih 2200 metrov visok Adamov vrh, ki ga ob vznožju obdajajo znamenite čajne plantaže. Obiskali smo tudi mesto Kaindy, kjer v enem izmed templjev hranijo Budin zob, in mesto Galle, kjer smo si ogledovali zapuščino Portugalcev. Za konec poti smo uživali še v pedikuri z ribicami na reki Madu Ganga, potem pa odleteli nazaj v realnost in novim študijskim obveznostim naproti. “
Dogodek bo potekal v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica.

ZAČETNI TEČAJ DIGITALNE FOTOGRAFIJE

|

Obožujete fotografiranje in bi se radi naučili, kako posneti boljše fotografije? Udeležite se 10 urnega (5 x 2 uri) začetnega tečaja fotografije in osvojite vse potrebne osnove, ki jih potrebujete za izdelovanje boljših fotografij. Zapustite avtomatski način in vstopite v svet ročnih nastavitev fotoaparata. Spoznajte osnovne pojme kot so: dinamični razpon, nastavitev beline, hitrost zaklopa, odprtost zaslonke, občutljivost senzorja (ISO) in kako jih pravilno nastavljati ter uporabljati. Tečaj je primeren za vse, ki že imajo aparat in za tiste, ki ga še nimajo, saj si na tečaju lahko fotoaparat brezplačno izposodite. Na tečaju prejmete tudi vso potrebno gradivo za samostojno utrjevanje in nadgrajevanje znanja. Fotografije s tečaja bodo tudi razstavljene!
Kdaj: Ponedeljki – 7., 14., 21., 28. september ter 5. oktober
Kje: Mladinski center Nova Gorica
Trajanje: 10 ur (5 x 2 uri) od 19h do 21h Cena tečaja 120€. Prijave zbiramo do 5.9.2020
Število mest je omejeno!

BREZPLAČEN FOTOPOTEP ZA MLADE PO NOVI GORICI

|

V četrtek, 9. septembra 2020 med 17:30 in 20:30, vas vabimo na brezplačen fotopotep po Novi Gorici. Zbirno mesto je pred Mladinskim centrom Nova Gorica. Med sprehodom vam bo mentor Rok Peric predstavil sledeče teme: macro, panning, blue hour. S seboj prinesite fotoaparat in stativ, če ga imate. Fotopotep je brezplačen. Obvezna predhodna prijava na info@mc-novagorica.si do 6.9.2020. Število mest je omejeno.

3.6.2020 - ODPRT DRUŽABNI PROSTOR MC ZA MLADE, vsak dan 14.00-17.00

|

Dragi mladi, Mladinski center je od jutri, 3. junija 2020 ponovno odprt tudi za javnost! Vsak dan od 14.00-17.00 lahko pri nas varno preživljate prosti čas. Na vašo željo smo poskrbeli tudi za novo pridobitev: PIKADO!!! Bodite brez skrbi, mladinski delavci MC-ja sledimo in sproti usklajujemo delovanje z vsemi priporoči in navodili pristojnih. Naši prostori so čisti in skrbimo za redno razkuževanje predmetov in oseb. Trenutno v družabni prostor skupaj z glasbenim ateljejem lahko sprejmemo do 15 oseb, kjer so vam na razpolago biljard, kalčeto, družabne igre in seveda po novem pikado, v glasbenem ateljeju pa inštrumenti. Zunaj se lahko razgibate ob igranju ping ponka ali pa si pri nas izposodite žoge za športne igre na bližnjih igriščih. Se vidimo kmalu 🙂 Ekipa Mladinskega centra

Brezplačna Instagram foto delavnica za mlade

|

Vabljeni na brezplačno Instagram foto-delavnico, na kateri se bomo naučili fotografirati ter urejati fotografije za vaš Instagram profil in to kar z vašim pametnim telefonom! Delavnica je brezplačna, namenjena je mladim do 29. leta starosti. Obvezna prijava na info@ mc-novagorica.si. Mentor delavnice je Rok Peric. Vabljeni!

Začetni tečaj digitalne fotografije

|

Obožujete fotografiranje in bi se radi naučili, kako posneti boljše fotografije? Udeležite se 10 urnega (5 x 2 uri) začetnega tečaja fotografije in osvojite vse potrebne osnove, ki jih potrebujete za izdelovanje boljših fotografij. Zapustite avtomatski način in vstopite v svet ročnih nastavitev fotoaparata. Spoznajte osnovne pojme kot so: dinamični razpon, nastavitev beline, hitrost zaklopa, odprtost zaslonke, občutljivost senzorja (ISO) in kako jih pravilno nastavljati ter uporabljati. Tečaj je primeren za vse, ki že imajo aparat in za tiste, ki ga še nimajo, saj si na tečaju lahko fotoaparat brezplačno izposodite. Na tečaju prejmete tudi vso potrebno gradivo za samostojno utrjevanje in nadgrajevanje znanja. Fotografije s tečaja bodo tudi razstavljene! Kdaj: ponedeljki 7., 14., 21., 28. oktober ter 4. november Kje: Mladinski center Nova Gorica Trajanje: 10 ur (5 x 2 uri) od 19h do 21h Cena tečaja 100€ Info in prijave na: info@rokperic.com Tel.: 040 767 354 Prijave zbiramo do 5.10.2019 Število mest je omejeno!

DELAVNICA KREATIVNEGA PISANJA ZA MLADE

|

Mladinski center Nova Gorica vabi vse mlade med 13. in 25. letom, da se nam pridružijo na brezplačni delavnici kreativnega pisanja, ki jo bo vodila Tamara Babić. Potekala bo ob torkih, predvidoma od 15h dalje, od 15. oktobra do konca decembra. Prijave zbiramo do 10. oktobra. Na delavnici se boste naučili osnov literarnega pisanja, scenaristike ter dramskega pisanja. Število mest je omejeno! Obvezne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

TEČAJ ORIENTALSKEGA PLESA ZA MLADE

|

Tečaj orientalskega plesa je namenjen spoznavanju osnovnih korakov orientalskega plesa in arabske kulture. Ob spoznavanju osnovnih korakov bomo izboljšali razgibanost telesa, koordinacijo ter vzdrževali plesno kondicijo. Tečaj, ki bo potekal 3 mesece, je sestavljen iz dveh delov – tehnike in koreografije. Potekal bo ob četrtkih od 18h do 19:30. Prvo srečanje bo 17.oktobra. Tečaj bosta vodili Aneja Črnigoj Nastja Črnigoj. Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

BREZPLAČEN VEČERNI FOTOPOTEP PO NOVI GORICI

|

Na fotopotepu po Novi Gorici, ki ga organiziramo z Društvo Ni da Ni bomo odkrivali kotičke in detajle mesta, ki jih ne vidimo vsak dan. Fotopotep bomo zaključili s fotografiranjem Nove Gorice v modri uri, zato je priporočljivo, da s seboj prinesete lasten stativ za fotoaparat, če ga imate. Modra ura je kratek čas po sončnem zahodu, ko se nebo obarva v modro, ulične svetilke pa obarvajo mestne ulice v oranžno – komplementarno barvo. Fotografije s fotopotepa bodo razstavljene na razstavi v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica. Fotopotep je brezplačen. Obvezne so prijave na info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423.

PLESNE DELAVNICE ZA MLADE

|

Za vse mlade med 11. in 29. letom organiziramo brezplačne plesne delavnice, ki jih bo vodila plesalka in plesna učiteljica Mojca Melinc. Obvezna prijava na info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423. Zaključite počitnice v sproščenem in zabavnem vzdušju in se naučite nekaj plesnih veščin. 🙂

POLETNI KITARSKO - PEVSKI TABOR ZA OTROKE IN MLADE

|

Tabor je namenjen otrokom in mladim od 8. do 15. leta starosti. Zajema 5 dni intenzivnega učenja igranja na akustično ali klasično kitaro.Učenje po notah in po akordih. Udeleženci poleg kitarskega ponuja tudi pevsko znanje. Ob koncu udeleženci pripravijo nastop. Mentorici: Mojca Bence, Ajda Podgornik Valič. Za dodatne informacije in prijavo pokličite na 040/234-423 ali pišite na info@mc-novagorica.si.

POLETNI PROGRAM ZA MLADE

|

TURNIR V ODBOJKI V OKVIRU FESTIVALA UP THE GAIN

|

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju z Associazione Examina iz Italije vabi na športni turnir v odbojki. Pomerile se bodo ekipe s 4 igralci. Prijavijo se lahko vsi, ki so starejši od 15 let. Turnir bo potekal od 10h do 14h na odbojkarskem igrišču v sklopu novogoriškega športnega parka. V primeru slabega vremena bo turnir potekal v športni dvorani balon. Dogodek se bo odvijal v sklopu Festivala Up the Gain, ki bo med 14. in 16.6.2019 s pestrim kulturno – športnim dogajanjem povezal Novo Gorico in Gorico. Najboljše ekipe bodo nagrajene. Udeležbo potrdite na info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423.

Pravila nagradne igre "Naj maturantski selfie"

|

Pravila nagradne igre »Naj maturantski selfie«

 1. Sodelujoči

V nagradni igri »Naj maturantski selfie« lahko sodelujejo maturantje, ki se bodo udeležili dogodka Maturantska četvorka na Bevkovem trgu v Novi Gorici dne 17.5.2019.

 1. Način sodelovanja

V nagradni igri sodelujejo vsi zgoraj omenjeni posamezniki, ki se dne 17.5.2019 med dogodkom Maturantska četvorka na Bevkovem trgu v Novi Gorici fotografirajo, objavijo fotografijo na svojem FB profilu ter označijo Mladinski center Nova Gorica in Plesni studio Rebula. Z objavo fotografije se smatra, da sodelujoči potrjuje verodostojnost in avtorstvo fotografije in soglaša, da organizator z njo razpolaga tudi za namen promocije (poobjava in objava na lastnih družbenih omrežjih). V nagradni igri sodelujejo le tisti, ki se bodo pravilno označili. Nagrajene bodo prve 3 fotografije, ki bodo prejele največ všečkov v času trajanja nagradne igre, in sicer od 17.5.2019 od 10:00 ure do vključno 24.5.2019 do 12.00 ure. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči potrjujejo, da se strinjajo s pravili nagradne igre.

 1. Potek nagradne igre

Organizator nagradne igre je Mladinski center Nova Gorica, Bazoviška ulica 4, 5000 Nova Gorica, ID za DDV: SI36518433, matična številka 1997335000. Nagradna igra traja od 17.5.2019 od 10.00 ure do vključno 24.5.2019 do 12:00 ure in bo potekala na družabnem omrežju Facebook. Organizator bo v času trajanja nagradne igre spremljal stanje fotografij in všečkov na svojem Facebook profilu. Stanje všečkov na fotografijah sodelujočih na Facebook profilu Mladinskega centra Nova Gorica se bo zaključilo 24.5.2019 ob 12. uri.  Zmagovalci nagradne igre bodo avtorji prvih treh fotografij, ki bodo prejele največ všečkov. Ta nagradna igra ni na noben način sponzorirana ali promovirana s strani Facebooka, niti ni povezana s Facebookom. Nagrajenci bodo po koncu nagradne igre obveščeni na zasebno sporočilo Facebook profila, iz katerega so se označili na fotografiji. Obveščeni nagrajenci v roku 3 dni po prejemu obvestila organizatorju nagradne igre prostovoljno posredujejo potrebne osebne podatke, ki so navedeni v obvestilu o prejemu nagrade (ime in priimek, naslov, EMŠO, davčno številko in telefonsko številko). Če se nagrajenec ne javi v navedenem roku, podatkov ne posreduje ali odda napačne podatke, do nagrade ni upravičen. V tem primeru nagrado prejme naslednji, ki izpolnjuje pogoje. Za pravilnost posredovanih podatkov je odgovoren sodelujoči sam. Ob prejemu nagrade nagrajenec predloži osebni dokument in podpiše izjavo o prevzemu nagrade. Nagrade ni mogoče menjati za gotovino ali prenesti na tretjo osebo.

 1. Nagradni sklad

V nagradnem skladu so 3 nagrade, v vrednosti pod 42 € na posamezno nagrado. Nagrade so:

 1. nagrada: bungee jumping skok (nagrado podarja Top extreme),
 2. nagrada: 2 x zip line (nagrado podarja Soča Fun Park),
 3. nagrada: 2 x masaža obraza (nagrado podarja Dotik večne mladosti).

O točnem datumu in terminu prevzema nagrad bodo nagrajenci obveščeni naknadno.

 1. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

  Mladinski center Nova gorica se zavezuje, da bo osebne podatke, katere bo pridobil v okviru nagradne igre, obdeloval izključno za namene organizacije nagradne igre v skladu z določili Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in z vsebino vsakokrat veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov ter vsemi internimi akti, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.: Sodelujoči v nagradi igri dovoljujejo, da se njihove fotografije uporabijo za promocijske namene Mladinskega centra Nova Gorica (dovoljuje se objava na spletnih straneh organizatorja, na Facebook profilu, v tiskanih medijih in ostalih promocijskih materialih organizatorja). V zameno za objavo fotografije oseba, ki je fotografijo označila za nagradno igro, ne more zahtevati plačila, honorarja in kakršnega koli drugega nadomestila uporabe; na Mladinski center Nova Gorica pa prenaša upravičenje do uporabe fotografije za opisane namene.

 1. Plačilo akontacije dohodnine

Posamične nagrade ne presegajo vrednosti 42,00 EUR, zato niso obremenjene z akontacijo dohodnine.

 1. Splošne določbe

Nagradna igra poteka v skladu s slovensko zakonodajo. Sodelujoči v nagradni igri se strinjajo s pravili nagradne igre. Posamezni udeleženec oziroma fotografija lahko dobi le eno nagrado. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino. Pravila o sodelovanju v nagradni igri so od 17.5.2019 na voljo na spletni strani www.mc-novagorica.si, po zaključku nagradne igre pa na sedežu organizatorja. Rezultati so dokončni, naknadna pritožba ni možna. Organizator si pridržuje pravico, da v primeru nepredvidenih okoliščin kadarkoli in brez predhodnega obvestila začasno prekine ali konča nagradno igro. Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil, če bi se s tem izognil zlorabi nagradne igre v škodo sodelujočih.

 1. Ostale določbe

Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je strinjanje sodelujočega s pravili nagradne igre. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje nagradne igre. Organizator si pridržuje pravico do dopolnitve in spremembo teh pogojev. Hkrati se zavezuje, da bo ob vsaki spremembi oz. dopolnitvi le-teh, dopolnjene pogoje objavil na spletni strani www.mc-novagorica.si. V primeru vprašanj oz. nejasnosti se sodelujoči lahko obrnejo na organizatorja po elektronski pošti (info@mc-novagorica.si).

MATURANTSKA ČETVORKA

|

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s Plesni studio Rebula organizira MATURANTSKO ČETVORKO, ki bo v petek, 17. maja 2019, na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Točno opoldne bodo dijaki odplesali četvorko. Dogodek bo potekal po sledečem programu: – 10:00 – zbor maturantov, registracija četvork in prevzem majic, – 10:00 – 11:30 – spremljevalni program (nastop mladih glasbenih skupin, DJ, brezplačno urejanje pričesk, nagradna igra “Naj maturantski selfie” – 11:30 – generalka, – 11:55 – pozdravni podžupana Mestne občine Nova Gorica Simona Rosiča, – 12:00 – 13:00 – maturantska četvorka in nagradna igra za maturante “Najboljši plesalec na maturantski četvorki”. Več informacij o nagradni igri “Naj maturantski selfie” v videu: https://www.facebook.com/590813597742936/videos/2687546194652301/

PO NARAVNI POTI DO BOLJŠEGA VIDA

|

  Noben od naših čutov nam ni tako dragocen kot dar vida. Naš vid nam omogoča, da uživamo v lepoti sončnega zahoda, da preberemo knjigo, da nas ogreje toplina prijaznega nasmeha – poleg vsega ostalega seveda, kar lahko vidimo vsak dan. Gledanje je preprosto opravilo: le oči odpremo in že vidimo. Tako pač je. Vendar se pogosto zmedemo in začnemo izgubljati ta dragoceni dar. Verjetno ste se kdaj začudeno spraševali: kako to, da ima toliko ljudi sčasoma težave z vidom? Uradno sprejeto dejstvo je, da bo vaš vid z leti slabel in da si ne morete pomagati drugače kot da nosite očala ali kontaktne leče ter da morate leče po določenem obdobju zamenjati z močnejšimi, ker se bo vaš vid slabšal. To lahko odpravimo s pravilnimi vajami, ki se jih bomo na delavnici naučili. Na delavnici bomo opravili test za ostrino vida in astigmatizma ter preverili stopnjo dioptrije. Osvojili bomo vaje za kratkovidnost, daljnovidnost, starostno daljnovidnost, astigmatizem ter za izboljšanje ostrine vida. Prikazane bodo akupresurne točke, katerih namen je izboljšati pretok energije skozi področje oči in glave ter energijske vaje, s katerimi omogočimo poživitev oči s svežo energijo. Delavnica je primerna za: – kratkovidnost (myopia) – daljnovidnost (hyperopia) – astigmatizem (zapis “cilinder” v receptu) – izboljšanje ostrine vida

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 15.4.2019 od 18h do 20h v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica. Namenjena je mladim med 15. in 29. letom in je brezplačna. V kolikor so še prosta mesta, se lahko vpišejo tudi starejši. V tem primeru je delavnica plačljiva. Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si

SPROŠČUJOČA MASAŽA OBRAZA

|

Sproščujoča masaža obraza ali japonski cosmo lifting je naravna pomlajevalna metoda ter obenem antistresna terapija, kjer gre za ročno stimulacijo mišic ter akupresurnih točk na obrazu, pri kateri uporabljamo hladno stiskano olje. Z aktiviranjem akupresurnih točk in refleksnih con na obrazu sprožimo pretok energije skozi meridiane in posledično sprožimo zdravilne procese znotraj telesa. S stimuliranjem mišic povečamo izločanje kolagena, elastina in drugih hranilnih snovi, zato po masaži zgleda obraz bolj svež, sijoč, zmanjša se vidnost globokih gub in preprečuje nastanek drobnih gubic, izboljša se mišični tonus, učvrstijo se obrazne mišice ter poveča se prekrvavljenost obraza. Delavnica bo potekala v ponedeljek, 6.5.2019 od 18h do 20h. Delavnica traja 2 uri, je brezplačna in je namenjena mladim od 15. do 29. leta starosti. Število mest je omejeno. Obvezne predhodne prijave na 040/234-423.

ASTROLOGIJA - IZ TEORIJE V PRAKSO

|

Time Sundial Czech Clock Astrology Prague Dial

Za mlade, ki so željni znanja s področja astrologije, pripravljamo 3 srečanja po 3 šolske ure, na katerih bodo spoznali osnove te starodavne vede. Tečaj je namenjen mladim med 18. in 29. letom starosti, ki bi radi pobliže spoznali svet astrologij. V primeru, da ne zapolnimo vseh prostih mest, se lahko tečaja udeležijo tudi starejši od 29. leta. Zanje je tečaj plačljiv. Cena je 15 €. Na tečaju se bomo posvetili naslednjim temam: – astrologija skozi zgodovino – mitološki pomen planetov, – pomen astronomije in astrologije za človeštvo, – 4 gradbeni kamni v astrologiji (znamenja, planeti, hiše, aspekti, – praktični prikaz interpretacije osebnega horoskopa. Obvezna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si. Tečaj bo potekal ob torkih od 17:00 do 19:15 od 5.3.2019 do 19.3.2019.

Začetni tečaj digitalne fotografije

|

Obožujete fotografiranje in bi se radi naučili kako posneti boljše fotografije? Udeležite se 8 urnega (4 x 2 uri) začetnega tečaja fotografije in osvojite vse potrebne osnove, ki jih potrebujete za izdelovanje boljših fotografij. Zapustite avtomatski način in vstopite v svet ročnih nastavitev aparata. Spoznajte osnovne pojme kot so: nastavitev beline, hitrost zaklopa, odprtost zaslonke, občutljivost senzorja (ISO) in kako jih pravilno nastavljati ter uporabljati. Tečaj je primeren za vse, ki že imajo aparat in za tiste, ki ga še nimajo. Na tečaju prejmete vse potrebno gradivo za samostojno utrjevanje znanja. Najboljše fotografije s tečaja bodo razstavljene! Nimate fotoaparata?! Nič hudega, na tečaju si lahko tudi izposodite fotoaparat in se tako naučite vsega, še pred nakupom svojega novega aparata! Kdaj: 7., 14., 21. in 28. JANUAR Kje: Mladinski center Nova Gorica Trajanje: 8 ur (4 x 2 uri) od 19h do 21h Cena tečaja: 50€ Prijave na: drustvo.nidani@gmail.com Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno! Prijave zbiramo do 5.1.2019 Tečaj bo vodil Rok PericRok Peric Photography www.rokperic.com

Delavnica gledališke improvizacije

|

Gledališka improvizacija (»impro«) je vrsta gledališča, ki nastaja spontano na odru brez rekvizitov, scene in vnaprej pripravljenega scenarija. Je zabavna in sproščujoča, hkrati pa te lahko postavi pred marsikatere izzive. Vzbuja skupinski duh, smeh, hitre odločitve, domišljijo in še marsikaj, kar je dobro imeti tudi izven improvizatorskega sveta. Začetniško delavnico gledališke improvizacije bo vodila Vanesa Vodovnik, članica in trenutna vodja edine impro skupine na Goriškem z imenom Dženny Improteam. Bodite spontani in se prijavite – to je že prvi korak, ki ga lahko naredite v svet improvizacije! Delavnica je namenjena mladim od 15. do 29. leta in je brezplačna. Organiziramo jo v okviru programa “Mladi za mlade”. Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Fotopotep po Novi Gorici

|

Vabimo vas na fotopotep po našem mestu, ki ga za mlade od 15. do 29. leta organiziramo v soboto, 20. oktobra 2018, od 16h do 18h. Organiziramo ga v sodelovanju z Društvom Ni Da Ni in Rok Peric Photography in ga bo vodil Rok Peric. Obvezne so prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Mladi za mlade - oktober

|

V okviru programa Mladi za mlade vas vabimo k vpisu v oktobrske programe. Namenjeni so mladim od 15. do 29. leta in so brezplačni. Obvezna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Osnove supanja za mlade

|

Mladi med 15. in 29. letom, ki bi radi spoznali osnove tega izjemno priljubljenega športa in poskusili različne deske, ste vabljeni v soboto, 16.6.2018, da se nam od 10h do 13h pridružite V Solkanu, ob progi za kajak, na mirnem delu reke Soče. Dogodek organiziramo v sodelovanju z Infinity Sport. Udeležba je brezplačna. Obvezne predhodne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-ng-novagorica.si. Pohitite, saj je število mest omejeno!

Maturantska četvorka 2018

|

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s Plesnim studiem Rebula že organizira dogodek MATURANTSKA ČETVORKA 2018, ki bo v petek, 18. maja 2018, na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Točno opoldne bodo dijaki odplesali četvorko. Dogodek bo potekal po sledečem programu:   – 10:00 – zbor maturantov, registracija četvork in prevzem majic – 10:00 – 11:30 – spremljevalni program (nastop mladih glasbenih skupin, DJ Jerich, brezplačno urejanje pričesk) – 11:30 – generalka – 11:55 – pozdravni nagovor župana Mestne občine Nova Gorica – 12:00 – 13:00 – maturantska četvorka in nagradna igra za maturante s privlačnimi nagradami Pridružite se nam!

POTOPISNO PREDAVANJE: Po tirih Evrope

|

9. maj 2018 od 18:00 do 19:30 v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica Ste si kdaj želeli širna polja, gozdove, vasi in mesta opazovati skozi okno vlaka? Rok Peric in Katja Stanič sta se lansko poletje po Evropi odpravila z vlakom in obiskala šest evropskih mest. Skozi predavanje bosta predstavila svojo izkušnjo potovanja z vlakom in uporabo potniške karte Interrail, pokazala fotografije in predstavila obiskane kraje. Vstop je prost. Vljudno vabljeni!

Tečaj priprave veganskih jedi

|

V okviru programa »Več kot znaš, več odprtih vrat imaš« vabimo mlade med 15. in 29. letom na tečaj priprave veganskih jedi. Tečaj je sestavljen iz treh srečanj, ki bodo 5.3. 12.3. in 19.3.2018. Potekal bo od 17 h od 20 h v učilnici gospodinjstva na Osnovni šoli Frana Erjavca Nova Gorica. Za mlade do 29. leta je udeležba brezplačna. Lahko se pridružite tudi starejši, če bo kaj prostih mest, in sicer je v tem primeru plačilo 5 € na srečanje. Obvezne so predhodne prijave na info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423. V nadaljevanju je program tečaja: srečanje: 5.3.2018:ZAČETNA DELAVNICA TEORETIČNI UVOD – uvod v vegansko hrano; – skrb za uravnoteženo prehrano, kratek pregled  prehranskih vrednosti živil; – kako izvesti prehod na vegansko prehranjevanje. PRAKTIČNI DEL – kako veganizirati običajne recepte; – priprava 5 jedi – navodila, recepti, priprava; – degustacija, odgovori na vprašanja, pospravljanje.   srečanje: 12.3.2018: NADALJEVALNA DELAVNICA TEORETIČNI UVOD – postopki priprave – kuhanje, parjenje, pečenje, dušenje, cvrenje, presna priprava; – skupine živil in kako jih kombinirati; – uporaba zdravih maščob za kuho in peko; – načrtovanje obrokov – polnovrednost in hranilna zadostnost; – zakaj uporabljati lokalna, sezonska in ekološka živila. PRAKTIČNI DEL – delo v skupinah – načrtovanje obrokov in izbira receptov; – priprava 5 jedi; – degustacija, odgovori na vprašanja, pospravljanje.   srečanje: 19.3.2018: ZDRAV VEGANSKI FAST FOOD TEORETIČNI UVOD – načini uporabe zdravih maščob (kaj lahko pregrevamo in kaj ne, hranilne vrednosti); – pomembnost uporabe polnovrednih žitaric, ajde, prosa, stročnic. PRAKTIČNI DEL – izdelava majoneze, dipov, omak; – priprava testa za brezglutensko pico; – izdelava falaflov, humusa, polpetov za burgerje; – priprava falafla, burgerja, brezglutenske pice, zavitka z ajdovo palačinko, voka; – degustacija, odgovori na vprašanja, pospravljanje.

Delavnica izdelave nakita

|

V okviru programa “Več kot znaš, več odprtih vrat imaš” vabimo mlade med 15. in 29. letom na brezplačno delavnico, ki bo potekala v četrtek, 28.12.2017 od 14h do 16h v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica. Na delavnici se bomo naučili, kako izdelati preprost nakit, ki je lahko lepo in poceni darilo v tem prazničnem času ali ob drugih priložnostih. Naredili bomo 5 različnih izdelkov: uhane iz perlic, broško iz usnja, metrsko zapestnico, prstan in filca in medaljon s stekelcem. Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si. Število mest je omejeno!

Ruščina za mlade

|

Mladinski center Nova Gorica vabi mlade med 15. in 29. letom na kratek brezplačen tečaj ruskega jezika, ki bo potekal med 21.8. in 25.8.2017 od 17h do 19h. Predznanje ni potrebno. Obvezna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si. Število mest je omejeno!

Predavanje: Premagaj strah in stres ter osvobodi svoj potencial

|

28. 8. 2017 od 18:00 do 19:30 Mlade med 15. in 29. letom vabimo na brezplačno predavanje Andreja Pešca, ki je univ. dipl. politolog in deluje kot predavatelj, mentor in life coach. Na predavanju boste izvedeli sledeče: – kako razviti neustrašnost in resnično svobodo, – odpravi tremo pred javnim nastopanjem, – kakšna je vloga stresa in čustev, – kako do izjemnih rezultatov v karieri, šoli in športu, – osebni primeri in praktične rešitve, – kaj vse vpliva na našo percepcijo, – kako spremeniti naše podzavestne programe, – trajno premagaj svoje največje strahove, – kaj o strahu pravi starodavna modrost, – najdi pravo ravnovesje, uspeh in srečo. Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Delavnica tehnik uspešne komunikacije

|

29.8.2017 ob 10h Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s Kariernim centrom Šolskega centra Nova Gorica vabi organizira brezplačno delavnico za mlade od 15. do 29. leta. Se pogosto soočate z občutkom, da vas ljudje ne razumejo, da se ne znate ali zmorete ustrezno in dovolj natančno izraziti? Nekateri ljudje se rodijo kot dobri govorci, večina pa to postane po tem, ko osvoji temeljne tehnike uspešne komunikacije. Na delavnici bomo spoznavali temelje učinkovite komunikacije, reprezentacijski sistem VAKOG in ugotavljali, katere veščine komunikacije ustrezajo vizualnim, auditivnim in kinestetičnim tipom. Na praktičnih primerih se bomo urili tudi v aktivnem poslušanju in improvizaciji. Obvezne predhodne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Poletje za mlade

|

Tudi letos smo med počitnicami za mlade pripravili pester program. Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna. Potrebna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

KOŠARKARSKI TURNIR TROJK V OKVIRU FESTIVALA UP THE GAIN 2018

|

V soboto, 9. septembra 2018, vas vabimo na Up The Gain Festival 2018 ki ga Associazione culturale examina organizira skupaj s partnerji: Mladinskim centrom Nova Gorica, Kulturnim domom Nova Gorica in Občino Gorica. Dogajanje se bo odvijalo med Gorico in Novo Gorico. Program se bo vrtel okrog športa, glasbe in zabave. Začeli smo zbirati prijave na košarkarski turnir trojk, ki se bo odvijal v novogoriškem športnem parku, na košarkarskem igrišču pred Mladinskim centrom Nova Gorica ali v primeru slabega vremena v športni dvorani Balon. Turnir bo potekal od 9h do 15h. Največje število igralcev v ekipi je 5 (3 + 2 rezervna). Prijavijo se lahko vsi, ki so starejši od 15 let. Prijavnina znaša 5 € na igralca. Prijave zbiramo na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si. Dogajanje se bo  potem nadaljevalo na različnih lokacijah do poznih večernih ur.

STAND UP: S SMEHOM NAD PREKARNO DELO

|

21. 9. BO STAND-UP TEAM M&M NASTOPAL NA TEME: MLADI, ISKANJE SLUŽBE IN PREKARCI. Pridite nas pogledat. Bo super smešno in zelo provokativno! Predstava želi preko smeha ozavestiti o problemih mladih na trgu dela, s poudarkom na prekarnosti. Po stand-up nastopu bo še kratka debata, kamor se lahko z svojim mnenjem in komentarji vključijo tudi obiskovalci predstave. Izvajalca: Matevž Baloh: “Smeh pomaga pri vsakem problemu, razen, če je ta problem v spalnici. Tam se smehu izogibajte. Oba z Markom sva bila prekarca in verjetno, na žalost, še kdaj bova. Če se lahko iz česa norca delaš, je to iz sebe. Smeh je pol zdravja, je pa res, da je druga polovica denar, vsaj tja nas pelje naše zdravstvo. Jaz vam lahko obljubim, da se boste od mojih 10 min, smejali vsaj 5.” Mark Džamastagič: “Mislim, da če se lotimo prekarnega dela s smehom, lahko na drugačen način potrdimo obstoj problema – ne samo skozi številke, ampak tudi na ravni doživljanja. Ironično se moramo bolj smejati, da se lahko zavedamo resnosti problema.” Več informacij o projektu dobite na spletni strani: Talentiran.si -S smehom nad prekarno delo. Link: http://www.talentiran.si/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=132&Itemid=612 *** Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.