Prosti čas


SPROŠČUJOČA MASAŽA OBRAZA

|

Sproščujoča masaža obraza ali japonski cosmo lifting je naravna pomlajevalna metoda ter obenem antistresna terapija, kjer gre za ročno stimulacijo mišic ter akupresurnih točk na obrazu, pri kateri uporabljamo hladno stiskano olje. Z aktiviranjem akupresurnih točk in refleksnih con na obrazu sprožimo pretok energije skozi meridiane in posledično sprožimo zdravilne procese znotraj telesa. S stimuliranjem mišic povečamo izločanje kolagena, elastina in drugih hranilnih snovi, zato po masaži zgleda obraz bolj svež, sijoč, zmanjša se vidnost globokih gub in preprečuje nastanek drobnih gubic, izboljša se mišični tonus, učvrstijo se obrazne mišice ter poveča se prekrvavljenost obraza. Delavnica traja 2 uri, je brezplačna in je namenjena mladim od 15. do 29. leta starosti. Število mest je omejeno. Obvezne predhodne prijave na 040/234-423.

ASTROLOGIJA - IZ TEORIJE V PRAKSO

|

Time Sundial Czech Clock Astrology Prague Dial

Za mlade, ki so željni znanja s področja astrologije, pripravljamo 3 srečanja po 3 šolske ure, na katerih bodo spoznali osnove te starodavne vede. Tečaj je namenjen mladim med 18. in 29. letom starosti, ki bi radi pobliže spoznali svet astrologij. V primeru, da ne zapolnimo vseh prostih mest, se lahko tečaja udeležijo tudi starejši od 29. leta. Zanje je tečaj plačljiv. Cena je 15 €. Na tečaju se bomo posvetili naslednjim temam:
– astrologija skozi zgodovino
– mitološki pomen planetov,
– pomen astronomije in astrologije za človeštvo,
– 4 gradbeni kamni v astrologiji (znamenja, planeti, hiše, aspekti,
– praktični prikaz interpretacije osebnega horoskopa.

Obvezna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.
Tečaj bo potekal ob torkih od 17:00 do 19:15 od 5.3.2019 do 19.3.2019.

Začetni tečaj digitalne fotografije

|

Obožujete fotografiranje in bi se radi naučili kako posneti
boljše fotografije? Udeležite se 8 urnega (4 x 2 uri) začetnega tečaja fotografije in osvojite vse potrebne osnove, ki jih potrebujete za izdelovanje boljših fotografij.
Zapustite avtomatski način in vstopite v svet ročnih nastavitev aparata. Spoznajte osnovne pojme kot so: nastavitev beline, hitrost zaklopa, odprtost zaslonke, občutljivost senzorja (ISO) in kako jih pravilno nastavljati ter uporabljati. Tečaj je primeren za vse, ki že imajo aparat in za tiste, ki ga še nimajo. Na tečaju prejmete vse potrebno gradivo za samostojno utrjevanje znanja. Najboljše fotografije s tečaja bodo razstavljene!

Nimate fotoaparata?!
Nič hudega, na tečaju si lahko tudi izposodite fotoaparat in se tako naučite vsega, še pred nakupom svojega novega aparata!

Kdaj: 7., 14., 21. in 28. JANUAR
Kje: Mladinski center Nova Gorica
Trajanje: 8 ur (4 x 2 uri) od 19h do 21h
Cena tečaja: 50€
Prijave na: drustvo.nidani@gmail.com
Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno!
Prijave zbiramo do 5.1.2019
Tečaj bo vodil Rok PericRok Peric Photography
www.rokperic.com

Delavnica gledališke improvizacije

|

Gledališka improvizacija (»impro«) je vrsta gledališča, ki nastaja spontano na odru brez rekvizitov, scene in vnaprej pripravljenega scenarija. Je zabavna in sproščujoča, hkrati pa te lahko postavi pred marsikatere izzive. Vzbuja skupinski duh, smeh, hitre odločitve, domišljijo in še marsikaj, kar je dobro imeti tudi izven improvizatorskega sveta.
Začetniško delavnico gledališke improvizacije bo vodila Vanesa Vodovnik, članica in trenutna vodja edine impro skupine na Goriškem z imenom Dženny Improteam. Bodite spontani in se prijavite – to je že prvi korak, ki ga lahko naredite v svet improvizacije!
Delavnica je namenjena mladim od 15. do 29. leta in je brezplačna. Organiziramo jo v okviru programa “Mladi za mlade”. Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Fotopotep po Novi Gorici

|

Vabimo vas na fotopotep po našem mestu, ki ga za mlade od 15. do 29. leta organiziramo v soboto, 20. oktobra 2018, od 16h do 18h. Organiziramo ga v sodelovanju z Društvom Ni Da Ni in Rok Peric Photography in ga bo vodil Rok Peric. Obvezne so prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Mladi za mlade - oktober

|

 

 

V okviru programa Mladi za mlade vas vabimo k vpisu v oktobrske programe. Namenjeni so mladim od 15. do 29. leta in so brezplačni. Obvezna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Osnove supanja za mlade

|

Mladi med 15. in 29. letom, ki bi radi spoznali osnove tega izjemno priljubljenega športa in poskusili različne deske, ste vabljeni v soboto, 16.6.2018, da se nam od 10h do 13h pridružite V Solkanu, ob progi za kajak, na mirnem delu reke Soče. Dogodek organiziramo v sodelovanju z Infinity Sport. Udeležba je brezplačna. Obvezne predhodne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-ng-novagorica.si. Pohitite, saj je število mest omejeno!

Maturantska četvorka 2018

|

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s Plesnim studiem Rebula že organizira dogodek MATURANTSKA ČETVORKA 2018, ki bo v petek, 18. maja 2018, na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Točno opoldne bodo dijaki odplesali četvorko. Dogodek bo potekal po sledečem programu:

 

– 10:00 – zbor maturantov, registracija četvork in prevzem majic
– 10:00 – 11:30 – spremljevalni program (nastop mladih glasbenih skupin, DJ Jerich, brezplačno urejanje pričesk)
– 11:30 – generalka
– 11:55 – pozdravni nagovor župana Mestne občine Nova Gorica
– 12:00 – 13:00 – maturantska četvorka in nagradna igra za maturante s privlačnimi nagradami

Pridružite se nam!

POTOPISNO PREDAVANJE: Po tirih Evrope

|

9. maj 2018 od 18:00 do 19:30 v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica

Ste si kdaj želeli širna polja, gozdove, vasi in mesta opazovati skozi okno vlaka? Rok Peric in Katja Stanič sta se lansko poletje po Evropi odpravila z vlakom in obiskala šest evropskih mest. Skozi predavanje bosta predstavila svojo izkušnjo potovanja z vlakom in uporabo potniške karte Interrail, pokazala fotografije in predstavila obiskane kraje. Vstop je prost. Vljudno vabljeni!

Tečaj priprave veganskih jedi

|

V okviru programa »Več kot znaš, več odprtih vrat imaš« vabimo mlade med 15. in 29. letom na tečaj priprave veganskih jedi. Tečaj je sestavljen iz treh srečanj, ki bodo 5.3. 12.3. in 19.3.2018. Potekal bo od 17 h od 20 h v učilnici gospodinjstva na Osnovni šoli Frana Erjavca Nova Gorica. Za mlade do 29. leta je udeležba brezplačna. Lahko se pridružite tudi starejši, če bo kaj prostih mest, in sicer je v tem primeru plačilo 5 € na srečanje. Obvezne so predhodne prijave na info@mc-novagorica.si ali na 040/234-423.

V nadaljevanju je program tečaja:

srečanje: 5.3.2018:ZAČETNA DELAVNICA

TEORETIČNI UVOD

– uvod v vegansko hrano;

– skrb za uravnoteženo prehrano, kratek pregled  prehranskih vrednosti živil;

– kako izvesti prehod na vegansko prehranjevanje.

PRAKTIČNI DEL

– kako veganizirati običajne recepte;

– priprava 5 jedi – navodila, recepti, priprava;

– degustacija, odgovori na vprašanja, pospravljanje.

 

srečanje: 12.3.2018: NADALJEVALNA DELAVNICA

TEORETIČNI UVOD

– postopki priprave – kuhanje, parjenje, pečenje, dušenje, cvrenje, presna priprava;

– skupine živil in kako jih kombinirati;

– uporaba zdravih maščob za kuho in peko;

– načrtovanje obrokov – polnovrednost in hranilna zadostnost;

– zakaj uporabljati lokalna, sezonska in ekološka živila.

PRAKTIČNI DEL

– delo v skupinah – načrtovanje obrokov in izbira receptov;

– priprava 5 jedi;

– degustacija, odgovori na vprašanja, pospravljanje.

 

srečanje: 19.3.2018: ZDRAV VEGANSKI FAST FOOD

TEORETIČNI UVOD

– načini uporabe zdravih maščob (kaj lahko pregrevamo in kaj ne, hranilne vrednosti);

– pomembnost uporabe polnovrednih žitaric, ajde, prosa, stročnic.

PRAKTIČNI DEL

– izdelava majoneze, dipov, omak;

– priprava testa za brezglutensko pico;

– izdelava falaflov, humusa, polpetov za burgerje;

– priprava falafla, burgerja, brezglutenske pice, zavitka z ajdovo palačinko, voka;

– degustacija, odgovori na vprašanja, pospravljanje.

Delavnica izdelave nakita

|

V okviru programa “Več kot znaš, več odprtih vrat imaš” vabimo mlade med 15. in 29. letom na brezplačno delavnico, ki bo potekala v četrtek, 28.12.2017 od 14h do 16h v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica.

Na delavnici se bomo naučili, kako izdelati preprost nakit, ki je lahko lepo in poceni darilo v tem prazničnem času ali ob drugih priložnostih. Naredili bomo 5 različnih izdelkov: uhane iz perlic, broško iz usnja, metrsko zapestnico, prstan in filca in medaljon s stekelcem.

Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Število mest je omejeno!

Ruščina za mlade

|

Mladinski center Nova Gorica vabi mlade med 15. in 29. letom na kratek brezplačen tečaj ruskega jezika, ki bo potekal med 21.8. in 25.8.2017 od 17h do 19h. Predznanje ni potrebno.

Obvezna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si. Število mest je omejeno!

Predavanje: Premagaj strah in stres ter osvobodi svoj potencial

|

28. 8. 2017 od 18:00 do 19:30

Mlade med 15. in 29. letom vabimo na brezplačno predavanje Andreja Pešca, ki je univ. dipl. politolog in deluje kot predavatelj, mentor in life coach. Na predavanju boste izvedeli sledeče:
– kako razviti neustrašnost in resnično svobodo,
– odpravi tremo pred javnim nastopanjem,
– kakšna je vloga stresa in čustev,
– kako do izjemnih rezultatov v karieri, šoli in športu,
– osebni primeri in praktične rešitve,
– kaj vse vpliva na našo percepcijo,
– kako spremeniti naše podzavestne programe,
– trajno premagaj svoje največje strahove,
– kaj o strahu pravi starodavna modrost,
– najdi pravo ravnovesje, uspeh in srečo.

Obvezna predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Delavnica tehnik uspešne komunikacije

|

29.8.2017 ob 10h

Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s Kariernim centrom Šolskega centra Nova Gorica vabi organizira brezplačno delavnico za mlade od 15. do 29. leta.

Se pogosto soočate z občutkom, da vas ljudje ne razumejo, da se ne znate ali zmorete ustrezno in dovolj natančno izraziti?

Nekateri ljudje se rodijo kot dobri govorci, večina pa to postane po tem, ko osvoji temeljne tehnike uspešne komunikacije.

Na delavnici bomo spoznavali temelje učinkovite komunikacije, reprezentacijski sistem VAKOG in ugotavljali, katere veščine komunikacije ustrezajo vizualnim, auditivnim in kinestetičnim tipom. Na praktičnih primerih se bomo urili tudi v aktivnem poslušanju in improvizaciji.

Obvezne predhodne prijave na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

Poletje za mlade

|

Tudi letos smo med počitnicami za mlade pripravili pester program. Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna. Potrebna je predhodna prijava na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si.

KOŠARKARSKI TURNIR TROJK V OKVIRU FESTIVALA UP THE GAIN 2018

|

V soboto, 9. septembra 2018, vas vabimo na Up The Gain Festival 2018 ki ga Associazione culturale examina organizira skupaj s partnerji: Mladinskim centrom Nova Gorica, Kulturnim domom Nova Gorica in Občino Gorica. Dogajanje se bo odvijalo med Gorico in Novo Gorico. Program se bo vrtel okrog športa, glasbe in zabave. Začeli smo zbirati prijave na košarkarski turnir trojk, ki se bo odvijal v novogoriškem športnem parku, na košarkarskem igrišču pred Mladinskim centrom Nova Gorica ali v primeru slabega vremena v športni dvorani Balon. Turnir bo potekal od 9h do 15h. Največje število igralcev v ekipi je 5 (3 + 2 rezervna). Prijavijo se lahko vsi, ki so starejši od 15 let. Prijavnina znaša 5 € na igralca. Prijave zbiramo na 040/234-423 ali na info@mc-novagorica.si. Dogajanje se bo  potem nadaljevalo na različnih lokacijah do poznih večernih ur.

 

 

STAND UP: S SMEHOM NAD PREKARNO DELO

|

21. 9. BO STAND-UP TEAM M&M NASTOPAL NA TEME: MLADI, ISKANJE SLUŽBE IN PREKARCI.

Pridite nas pogledat. Bo super smešno in zelo provokativno! Predstava želi preko smeha ozavestiti o problemih mladih na trgu dela, s poudarkom na prekarnosti. Po stand-up nastopu bo še kratka debata, kamor se lahko z svojim mnenjem in komentarji vključijo tudi obiskovalci predstave.

Izvajalca:

Matevž Baloh: “Smeh pomaga pri vsakem problemu, razen, če je ta problem v spalnici. Tam se smehu izogibajte. Oba z Markom sva bila prekarca in verjetno, na žalost, še kdaj bova. Če se lahko iz česa norca delaš, je to iz sebe. Smeh je pol zdravja, je pa res, da je druga polovica denar, vsaj tja nas pelje naše zdravstvo. Jaz vam lahko obljubim, da se boste od mojih 10 min, smejali vsaj 5.”

Mark Džamastagič: “Mislim, da če se lotimo prekarnega dela s smehom, lahko na drugačen način potrdimo obstoj problema – ne samo skozi številke, ampak tudi na ravni doživljanja. Ironično se moramo bolj smejati, da se lahko zavedamo resnosti problema.”

Več informacij o projektu dobite na spletni strani: Talentiran.si -S smehom nad prekarno delo. Link:
http://www.talentiran.si/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=132&Itemid=612

***
Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.