V znanju in povezovanju je moč


V novembru, mesecu preprečevanja zasvojenosti bomo v soorganizaciji z drugimi akterji v sklopu skupne iniciative »V znanju in povezovanju je moč« organizirali dogodke, ter sklop predavanj in interaktivnih delavnic namenjenih vzgoji, samopomoči, gibanju ter ostalim tematikam.

Na predavanja in delavnice, ki jih organizira Mladinski center Nova Gorica, se lahko prijavite preko spodnjih prijavnih obrazcev.

Vsa predavanja/delavnice bodo potekala v živo, v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica, Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica (pod tribunami nogometnega igrišča).

O elektronskih cigaretah, kajenju in novih nikotinskih izdelkih - Četrtek, 14. 12. 2023 od 17.00 do 18.00

|

Tekom delavnice se bomo poglobili v nova dognanja na področju tobaka in novejših izdelkih, povezanih s kajenjem oziroma vejpanjem.  Dotaknili se bomo zdravstvenih posledic uporabe e-cigaret in novih nikotinskih izdelkov, manipulativnih taktik industrije s katerimi izdelke promovirajo kot “bolj zdrave alternative kajenju” in jih približajo mladim, in kako ti izdelki sploh delujejo v primerjavi z navadnimi cigaretami. Na koncu bomo del časa namenili tudi pristopu k mladim in kako se z njimi o temi kajenja pogovoriti v krogu družine, v šoli, ipd. – atraktivni in efektivni nasveti za starše.

Predavata Katja Čič in Julija Vito Glas, No Excuse – Brez izgovora Slovenija

O elektronskih cigaretah, kajenju in novih nikotinskih izdelkih

Prijavnica:

Št. prostih mest: 26


  Uporaba alkohola med mladimi – kaj sedogaja in kakšna je naša vloga? - Četrtek, 30. 11. 2022 od 17.00 do 18.00

  |

  Interaktivno predavanje o alkoholu in razširjenosti ostalih drog ter o varovalnih dejavnikih in dejavnikih tveganja.

  Predavanje je namenjeno staršem, učiteljem/cam, profesorjem/icam ali drugim strokovnim delavcem/kam, ki jih omenjena tematika zanima. Začne se s kratko predstavitvijo
  Združenja DrogArt in programov pomoči, nadaljuje z orisom temeljnih značilnosti obdobja mladostništva in njihovega prostega časa, s poudarkom na razvijajočih se možganih mladostnika in predstavitvijo možnih tveganj, s katerimi se mladostniki (lahko) srečajo v obdobju odraščanja, nato pa se osredotoča predvsem na varovalne dejavnike ter dejavnike tveganja, ki so povezani z uporabo alkohola in drugih drog pri mladih, s poudarkom na vlogi staršev oziroma šolskih strokovnih delavk/cev. Predavanje je interaktivno. Teorijo prepletamo z izkušnjami in primeri iz vsakdanjega življenja, saj so tako informacije najbolje razumljene in tudi neposredno uporabne.

  Predavanje izvaja strokovna delavka Združenja DrogArt
  (univ.dipl.soc.del. ali univ.dipl.soc.ped.).

  Uporaba alkohola med mladimi – kaj sedogaja in kakšna je naša vloga?

  Prijavnica:

  Št. prostih mest: 28